Itt a 2014-es filmévem második része, melyben a csalódásokkal foglalkozok. Uccu!

Az ismeretlen Drakula
Egészen nyugodtan kilehet engem röhögni, én igenis vártam ezt a mozit. Baromira tetszett az előzetes és bár bőven benne volt a pakliban, hogy nem lesz jó a film én mégis vágtam a centit. Végül persze beigazolódott a gyanúm, a film tényleg nem lett jó. A főellenfél egy rossz vicc, tele van a sztori logikai bukfencekkel és következetlenségekkel, becsúszott pár nevetséges jelenet is, és a filmvégi "A játszma elkezdődött" dumától elkezdtem fejelni a falat. De azért egyszeri nézésre nem rossz ez a film. A látvány jó, a díszletek és jelmezek kifogástalanok, a zene is a helyén van. Az akciókkal sem volt nagy probléma. Luke Evans erre a szerepre nagyon is jó választás volt. Számomra egy egyszer nézős, erős közepes a film, de ha azt veszem alapul, hogy mit lehetett volna kezdeni egy végre nem lerágott csont Drakula eredet sztorival és végül mi lett belőle... Na igen, a csalódások között bizony helye van.



A lázadás kora - Michael Kohlhaas legendája
Mads Mikkelsennel bármilyen filmre vevő vagyok. Így voltam ezzel a mozival is. A sztori igaz történet. Egy lócsiszárral durván kitol a földesura, a felesége nem is éli túl a vitát, ami kipattan kettejük között, ezért Kohlhaas fellázad. A legnagyobb baj a filmmel, hogy kegyetlenül unalmas, és lassú. Ennek nem kellene feltétlenül bajnak lennie, hiszen tudtam, hogy nem egy akciófilmet fogok látni és a legjobbak listáján is lesz egy igencsak csendes, nyugis mozi. Ez a film, még így sem tudott különösebben lekötni. Hiába erős Mads barátunk - mint mindig - sok jelenet fölöslegesen, szó szerint a végtelenségig el van nyújtva és túl van húzva. Olyan részek, amiket igazából pár perc alatt le lehetett volna zavarni.
A film görcsösen nyers, kegyetlen és élethű akar lenni, ami hol bejön neki, hol nem. A kis költségvetés miatt viszont nincsenek igazán látványos vagy véres ütközetek. Ezért sokszor vagy a távolból figyelhetünk csatákat, vagy a vágásokkal "rejtik el" őket. Amik egyébként hihetetlenül trék, borzasztóan van vágva a film. Pedig az operatőri munka egyébként jó, és a tájképek meseszépek.
Maga film viszont csak egy közepes. Egyébként Mads ebben a filmben egy az egyben Ríviai Geralt. Ugyanaz a fizimiska. Witcher filmet vele!



A Million Ways to Die in the West
A film, ami újra bebizonyította, hogy Seth MacFarlane sem tévedhetetlen. A közel nézhetetlen Clevelend show után, megint megmártózott a saját mocskában. A Million Ways to Die in the West az a film, aminek nem mondjuk ki a magyar címét, gyakorlatilag értékelhetetlen! Tele altesti poénokkal, amik rosszul is vannak előadva. Kalapba eresztett salakanyag kétszer, birka pénisz premier plánban, egy bajusz szájjal izgatása és hasonló "remek" minőségi poénok majdnem két, dögunalmas és rettenetesen kínos órára húzva. Egyedül a filmes utalások és néhány poén működik, semmi más. Seth barátunk, mint főszereplő katasztrofálisan rossz! Szinkronszínészként lehet jó, de a kamera előtt rettenetes amit csinál. Túljátszott, erőltetett, sótlan, idegesítő. Mindezek pedig az egész filmről elmondhatóak.
A Ted után valahogy nem erre számítottam.



Szabotázs
Arnold Schwarzenegger visszatért, hogy megmutassa... Semmi keresnivalója már filmekben. Sajnálom. Imádtam a filmjeit, a VHS kazettán tárolt akció orgiáit rongyosra néztem, de ez a film vérlázítóan pocsék volt! Unalmas, halál gagyi akciók, tökösnek szánt, egyébként béna beszólások. Jó színészek (kivéve a nők), akik rosszul játszanak. Egy olyan lyukas, kikezdhető és értelmetlen sztorival megfűszerezve, ami minden filmrajongó számára sértő lenne! Idegesítő, amatőr, gagyi az egész film, úgy ahogy van. Fogalmam sincs David Ayer (Nehéz idők, Az utolsó műszak, Harag, Az utca királyai), miért és hogyan hozta ezt össze. Hiszen ő egy rendkívül jó rendező. A szabotázs viszont megbocsájthatatlan! Az előzetesből pedig azt hihette volna az ember, hogy egy igazi véres, 80-as évekbeli akciófilmet kapunk. Erre összehozták ezt! Hihetetlen.



Transzcendens
"Kapcsoljuk le az internetet." Ez így elhangzott a filmben. Komolyan. A sztorit biztos ismeritek, egy tudós tudatát számítógépbe költöztetik és valamiféle digitális Istenné válik. Hol kezdődik az ember, hol a gép? Hogyan reagál erre az emberiség, mihez kezd magával és a világgal egy ilyen életforma? Érdekes kérdések, elgondolkodtató felvetések, melyeket a film telibesz*rik és inkább egy gyötrelmesen gagyi akciófilmmé válik.
A Transzcendensen rettenetesen érződik, hogy olyan emberek írták, akik az informatikához és számítástechnikához, egyáltalán nem értenek! Csak valami tudományos blablával, próbálják alátámasztani, azt a mérhetetlen f*szságot, amit kitaláltak! Elnézést az obszcén kirohanásért, de annyira kiakasztott ez a film, annyira rossz, hogy az elviselhetetlen! Pedig az alapötlet remek! Egyébként az egész filmről ordít, hogy valamiféle vallásos propaganda film, ami a tudományt gonosz dolognak akarja beállítani. Rengeteg ilyen utalás van a Transzcendensben. Azért kíváncsi lennék, hogy imával vagy antibiotikumokkal hatásosabb-e a gyógyítás.
A színészek is förtelmesek, élen Johnny Deppel (jó ideig a kedvenc színészem volt), aki az elmúlt 6 évben, a Közellenségek és a Magányos lovason kívül, nem játszott jó filmben és csak ebben a két moziban volt ő maga is értékelhető.
De ez az "alkotás" egy métely!



Noé
Egyik kedvenc rendezőm, tavalyi botlása. Nem volt rossz film, de a jótól is távol állt. Írtam róla kritikát, olvassátok el nyugodtan.



Godzilla
Erről a filmről is megemlékeztem már korábban. Igazából tetszett az új Godzilla, de voltak vele olyan problémáim, ami miatt itt helye van.



Jégvarázs
Nyugodtan lehet hőbörögni, én majdnem falra másztam ettől az animációs filmtől. A látvány gyönyörű, a betétdal meseszép, Olaf forma, de ennyi. Olyan szinten nyálas, szirupos és giccses volt számomra a Jégvarázs, hogy nehezemre esett végignézni egy darabban! Igazából meg sem akartam nézni, mert hallottam, hogy olyan, mint a Disney régi rajzfilmjei, tehát végig kornyikálják a filmet, amit én nem tudok elviselni. A musicaleket is rühellem, tisztelet a néhány kivételnek (Sweeney Todd, Moulin Rouge!, Karácsonyi lidércnyomás, Halott menyasszony). Aztán egy ismerősöm beetetett: "áh, nem sokat énekelnek benne." Innen is csókoltatlak!
És ez nyer Oscar díjat... Ennyire gyenge volt a mezőny tavaly? Vagy előtte, vagy hogy a fenébe díjaznak Oscarék. Mindegy, nem tetszett.



Az éhezők viadala - Futótűz
Az egyik legtúlértékeltebb young adult cucc, amit valaha láttam. Bevallom, én már az első filmtől sem voltam elájulva különösebben. Tetszett, érdekes volt, Lawrence kisasszony i'm lovin it. Woody Harrelson meg az Isten, alkeszként is. De azt a hisztériát nem értettem amit kap. Hiszen, pont az akciók harmatgyengék voltak, ami egy ilyen című alkotásnál azért fura.
Jött a második rész, ettől is mindenki el volt ájulva. Én meg csak pislogok megint. A Futótűz, gyakorlatilag, egy az egyben ugyanaz, mint az első rész, csak egy órával hosszabb. Megint sorsolás, megint jópofizás a tv-ben, megint viadal. Megint halálosan kommersz és vértelen akciójelenetek. Kedvencem, mikor menekülnek a köd elől. Ott kezdtem el röhögni. Gyökér, rángatózó kamera, mert az trendi. Lawrence és Hutcherson között ugyanúgy nem működik a kémia, ahogy eddig sem. Pont az érdekes karaktereket szorítják háttérbe, az érdekteleneket meg erőltetik. Ez a lázadásos sztoriszál teljesen erőtlen és hiteltelen.
Halálosan untam ezt a filmet, pedig egyébként nem egy nézhetetlen valami. Mert tényleg vannak benne jó ötletek, de ezt a nyáladzást akkor sem érdemli meg! Sokkal jobb filmeket lehetne csinálni, ebből az alapanyagból. A lezáró két részt már úgysem nézem meg. Nem érdekelnek.



Amerikai botrány
A film, amin elaludtam. Írtam róla már. Nem pazarolok rá több időt.



Szupercella
Sly és Arnold egy filmben. Együtt szöknek. Öregek. Puskák. Öregek. Börtön. Öregek. 50 Cent az informatikus (azt a büdös khú...). Arnoldnak szakálla van.
Semmirekellő akciójelenetek, ordas nagy baromság az egész sztori. Átgondolatlan, tele logikai bakikkal. Véresen komolyan akarja venni magát de pont emiatt lesz nevetséges sok helyen és kínos. Plusz, még indokolatlanul hosszú is. Pedig az előzetes itt is, egy sokkal jobb film képét festette le. Nem haragszom egyébként a filmre, mert egyszer azért végig lehetett ülni, nem szenvedtem, de mára már alig emlékszem belőle valamire. Valaki meg üzenje meg az öregfiúknak, hogy elmúltak már azok az idők, amikor ők voltak a nagymenők. Láttam a Feláldozhatók 3-at is. Ott se sokkal jobb a helyzet. Tessék méltóságteljesen elfogadni, hogy nincs tovább.



47 ronin
Szintén volt már irományom róla. Tessék.



Rossz nagyapó
Az előzetesben ellőtték a film, szinte összes vicces jelenetét. A többi meg... olyan amilyen. A Jackass széria, nagypapás átverős részeit, mintha kiollózták volna, kicsit hozzátoldottak, írtak hozzá, egy rozoga kerettörténetet, hogy mégse roskadjon össze. Lenyúlták a Család kicsi kincse végét és ez lett a Rossz nagyapó. Lehet én vagyok a hülye, de valahogy többre számítottam. Ezek a néhány perces Jackass poénok, így széthúzva egy egészestés filmre, nem működnek. A maszkok mondjuk nagyon jók voltak, ezt aláírom. Knoxville pedig sokkal jobb színész, mint hinnénk. Viszont rengeteg helyen látni, hogy meg van rendezve. Hiába próbálják az ellenkezőjét bizonyítani az extráknál, meg a stáblistánál. Egyszer nézős, ha vevő vagy az alpári poénokra.



Machete gyilkol
Az az igaz tökön rúgás, amikor már egy trash filmben is csalódik az ember. Márpedig a Machete folytatásával is ez a helyzet. Túlságosan fárasztó a Machete gyilkol. Kevés valóban vicces vagy elborult jelenet. Ötlettelen és unalmas. Teljesen értelmetlen, ami egy trash filmnél nem feltétlenül hátrány, de itt mégis az. Rengeteg a szereplő, van egy csomó sztoriszál, amik alig kapcsolódnak egymáshoz. Amolyan mindent bele moslék módon. Majd lesz belőle valami hozáálással. Rodrigueznek azért ez ment már sokkal jobban is. Fárad.