Billentyűzetbeállítás

Az eddig is jól teljesítő Guitar Hero sorozat 3. része immáron PC-n is szórakoztat minket. Hogyan is kell ezt elképzelni: Az 5 "fret" (hang) balról jobbra így megy: bal shift - y - x - c - v. Ezt még mindenki el tudja képzelni. Azonban egy egyszerű leírást had irjak, amivel könnyebb dolgotok lesz: f - g - h - j - k és pengetés 1: bal egérgomb, pengetés 2: középső egérgomb, star power (szorzóduplázó): jobb egérgomb, whammy (a gitár különleges hangot ad ki hosszú hangoknál ha ezt lenyomjuk): space.

A történet egy ilyen játékban is helyet kap...

A történet nagyon egyszerű, hangulatos átvezetőkkel kapjuk meg. Hangulat alatt mit értek: Rajzolt grafika, néhol egy-egy könnyed humor.
A történetünk nem más mint egy garázsbanda összeül egy este (pontosabban egy basszusgitáros, egy dobos és egy énekes) Természetesen nagyon gyengék így, és valaki kopogtat, a szóló gitáros szerepét akarja betölteni. Természetesen ezek mi vagyunk. Így minden megy.
Amikor befejeztük a fejezetet akkor átvezető videó: Jön egy vékony csávó és odamegy a szőrmók énekesünkhöz. Odaadja neki a névjegyét, ő lesz a szponzorunk. Ő bejuttat minket egy kis kocsmába. Itt gitár párbaj Tom Morello ellen!
A következő átvezető videó: A szponzorunk felvisz minket egy kigyúrt kecskeszakállas emberkéhez, aki éppen két nő társaságát élvezi (ÉS MOST SENKI NE GONDOLJON ROSSZRA!! CSAK BESZÉLGETNEK!!). Szponzorunk elmondja ha aláírjuk az ő szerződését csinálunk videót, amiből lesz pénz és csajAláírjuk és már a forgatáson is vagyunk.
Mostmár a kigyúrt alakhoz megyünk, aki mutatja hogy nagyon tetszik az embereknek a videóink. Ad négy repülőjegyet, irány Loondon, Anglia!!

Már vissza is tértünk az USA-ba, és kigyúrt alakunk megint jön egy ötlettel: Megyünk el egy valóságsóba. De kaptunk levelet, amiben az áll, hogy: Nagyon jó a banda, eljönnétek hozzánk? És ezt a Shanker's island fogjai irták! Egyből húztunk a börtönbe Gitár párbaj (szerintem a világ legjobb) gitárosával, Slash-sel!(Guns 'N Roses)
Videó, ahol bemondják a hírekben hogy milyen szuperek vagyunk:

És azt is elmondják hogy megyünk egy turnéra, a sivatagba!
A turné után odajön kemény csávókánk és mondja hogy Japánban lenne fellépésünk

Már indulunk is!
Amikor vége hapsikánk ida akar elküldeni minket: ()

Ebből elenge lett mindenkinek énekesünk udvariasan megkéri a csávót hogy mostmár ne szponzoráljon minket:

Csakhogy amit aláírtunk az nem szerződés volt hanem eladtuk a lelkünket!

És már megyünk is le a pokolba ahol kemény gitár párbajban le fogjuk verni az ördögöt, Lou-t!
A credits alatt el kell nyomnunk a Through the fire and flames című számot, a legnehezebb számot a GH3-ban. Itt akármennyi hibát ejthetünk.


Játékmenetről...

A játékban ha sztorin nyomjuk minden számért pénzt kapunk (értékelésnek megfelelően). Ezzel kioldható dolgok százait vehetjük meg: Új gitár, új gitárstílust, új zenéket, új karaktereket, új kiszereléseket karakterekhez, új stílusokat karakterekhez és pár videót a forgatásról A számok elég jól meg lettek válogatva, semmilyen előadótól nincs egynél több szám, tehát változatosak lesznek a számok: a Slow Ride-tól és a Storyí of My Life-tól kezdve a School's Out-on, Welcome to the Jungle-ön és a Stricken-ön keresztül a One-ig és a Devil Went Down to Georgia-ig.

Összegzés:

A GH3 egy eléggé jóra sikerült átirat, remek átvezetőkkel, és egész nagy szavatossági idővel. Mindenkinek érdemes kipróbálni mégha nem is szereti a rock-ot vagy a metált. Azonban itt is vannak olyan számok amiket szinte(!!!) lehetetlen megcsinálni: Knights of Cydonia - Muse expert-en és hard-on, valamint a Through the fire and flames expert-en, hard-on. Tehát kihívásokkal teli: 97%