Mivel rég nem piálok, így kilőve a haveri kör "látogatása". Marad hát a jól bevált kockulás vagy k..vázás, amihez pénz is kéne (Mind a kettőhöz kell...). Előbbi valahogy jobban leköt, az utóbbi már távolabb áll tőlem. Lehet kiöregedtem, meglett 25 éves létemre. Na de ha az előbbinél tartunk: játszunk. Itt jön a gond: nekem megfelelni, egyenlő egy 85%-os értékeléssel, a saját mércém szerint. AC2?! Én?! Kizárt dolog! Kipróbáltam az első részt is, elég volt az első 10 perc. Nem kösz. Amik érdekelnek azok pedig kimondottan a folytatások. Pl az amúgy siralmasan gyenge Mass Effect második része azért érdekelne. Csak hát hoppá ugye, a 70 ezres fizetésből azt még nem kell kiszorítani.

Nos, hát akkor mivel játsszak? "Előszedjük a régi klasszikusokat" Itt van pl a Fallout, azon belül is a második rész, ami megvan vagy 3 lemezen már gyáriban. Hát akkor elő a dvd-t (Guru melléklet), felelepít... helyett; nem megy az olyan egyszerűen srácok! Már a telepítő sem igazán Windows 7 alá van szánva, de még ezen a sokkon túl lépve is jöhet a következő kör. Azt már megszoktam, hogy a régi cuccok nem mennek új gépen és van pár trükk erre, na de hogy fut és nem jól, az azért keményebb dió.

Egy angol fórumon megleltem végre a megoldást, hogy kell rábírni hogy 16 bittel tündököljön.. Aham. Akkor már fel kellene tenni ugye a "kiegészítőt" is. Felraktam, de már az első 10 perc után utálom. Kijövök a hídon, "random" találka... és onnan már sehova sem megyünk, mert én még olyan karit nem tudtam csinálni, aki azt túlélné..

Szóval ez felejtve. Óóó... másik nagy álmom. Baldurs Gate II. Miért nem az egy? Hát azért mert az a telepítés kezdetekor beadja a kulcsot. Na most a BGII valamit megörökölhetett a Fallout 2-ből, mert totál ugyan úgy 8 színben indult, még jó hogy van konfig programja. Viszont valami nincs neki, ami nélkül egy szerepjátékot sem fogok végig vinni, az pedig a fordítás.

Joggal merül fel a kérdés, hogy ha jómagam is készítek néha ilyesmit, miért tart ez vissza. Hát azért, mert én ezekkel a cuccokkal elsősorban játszani akarok és nem fordítani őket. Pláne nem egy olyan játékot, amiben, kapaszkodjatok meg 7 millió karakternyi szöveg van. Na nem! Inkább várok rá még x évet, még lesz egy 100%-os lokalizálás.

Krisz barátom ajánlotta a Grim Fandango-t, mondván hogy neki jól fut és remek játék. Nos az utóbbi állítás maximálisan igaz, az előbbi nálam annyira nem... Nálam elég rendesen trükközni kellett vele, mire nem fagyott. Mindent összevetve, ha nekem kéne róla tesztet írni, illetve ha nekem lett volna lehetőségem rá, akkor bőven kapott volna dicséretet. Elképesztően szerethető az egész. Nálam óhatatlanul a The Neverhood párhuzam ugrott be, ami ez esetben maximálisan pozitív.

Fent vendégeskedik még a gépemen a The Path is. Nos. Ez az a cím, amihez én úgy érzem, hogy én túl kevés vagyok. Hiába próbálom meglátni benne mit akar mondani, ez már túl elvont. Lehet hogy művészi, de ez nekem sok... Viszont nincsen gondja a Windows 7-el, ami már pozitív az előző kudarcok után.

Mitől közvélemény kutatás hát ez a post? Elfogytak az ötleteim. Tudom hogy több ezer játék vár tesztre, de ebből én kb 100-at ha ismerek... és abból a 100-ból jó ha 20 működik is nálam. Tudom, hogy ez afféle szűk látókörűség, de hát ha nem mozgok olyan helyen, ahol 2004 ELŐTTI címek kerülnének szóba, akkor honnan a búbánatból kéne ismernem mindet? Itt van az Icewind Dale pl. Azon kívül, hogy ismerem a címet, éltemben nem láttam belőle egy képet sem. Megszereztem a gyári lemezt, na és települ? Egy frászt! Már az elején elszáll.

Szóval a tiétek a pálya, most az jön, hogy szépen kommentben írtok legalább 10 olyan címet:

-Ami fut Windows 7 alatt
-Ami nem szerepel az itteni adatbázisban
-2004 előtti
-Lehetőleg szerep vagy kalandjáték, de lehet bármi más is.

Mielőtt valaki félre értene, ez egyfajta közérdekű cucc is lehet, nem kell nekem minden cím egy listából. Bárki más is csemegézhetne, ha akinek van ötlete de esetleg kedve nincs, az szépen leírná ide amiről szívesen olvasna tesztet. Szóval: várom az ötleteket, mert pl a Krisz nem említi meg a Grim Fandango-t, akkor életem egyik legszuperebb játékát hagyom ki és noha abból már született egy teszt, attól még megérte végigjátszani.

Amúgy rájöttem, hogy ha itt válaszolok egy kommentre, akkor adok magamnak egy egyes értékelést! Fail!