A demót még nagy örömmel telepítettem (gondoltam, milyen jó kis móka lesz időt lassítani), és a játékot is ugyanezzel az örömmel indítottam el. De mikor elkezdődött, és bejöttem a képbe, már lankadt az a jókedv, amit még ez előtt pár percel éreztem. A játékban az egyből feltűnt, hogy (véleményem szerint) iszonyatosan véres. Mikor megállítottam az időt, és azzal a számszeríjszerűséggel belelőttem az ellenbe, kb. 7 részre szakadt. Az is érdekes, hogy egy bombától szétszakad az ember, de ha egyszer fejbelövöm, attól, még nem hal meg (platina fej 4 ever!), csak a második lövés eldördülése után. Érdekes.
A játék grafikája, hááát, nem egy UT 3 vagy egy Crysis vagy egy CoD 4. De ettől még nem ronda, de lehetett volna szebb is. Amibe nem tudok belekötni, az az egyjátékos rész hangulata (legalább is a demóban kipróbálható résznél jó volt a hangulat).
A többjátékos részét is kipróbáltam volna a játéknak, de a demóval úgylátszik senki sem játszik online, és ezért nem volt rá lehetőségem. Az egészet összevetve, a Time Shift számomra egy nagy csalódás a próbaverzió alapján, és tőlem jóindulattal kapna 10/6 pontot.