Bevallom, már hamarabb is végigtoltam volna a játékot, de akadt néhány technikai problémám vele. De végül legyőzve ezen gondokat, eljutottam a végére.
A játék, véleményem szerint iszonyatosan hajaz a Crysis-ra. Nagy bejárható terület, kellemes kocsikázások, és az márcsak hab a tortán, hogy a FC 2 Afrikát választotta helyszínéül. Ezeken az "alap" pozitívumokon kívül, még jópár, FPS-ekben nem igazán előforduló, sőt néhány valóban új dolgot is beletettek a játékba. Példának okáért, ott vannak a hatalmas területen szaladgáló kisebb-nagyobb állatok, vagy az egész gamma jellegzetessége, a tűz, illetve, hogy kicsit pontosítsak, az "aktív" tűz , ami nem mellékesen el tud terjedni mindenhol, ahol éghető anyagra bukkan, tehát "elemészt" embert, fát, állatot, épületeket. Na, de még néhány negatívum a pontok előtt.
Nos, tehát, a játékban, van fizika, de nem igazán észlelhető. Eldőlnek kerítések, ha kocsival nekirontunk, akkor még néhány nagyon rozoga viskó is, de nem tehetünk a földdel egyenlővé nagyobb, vagy akár szimplán kőből esetleg, vaskosabb fákból épült házakat.
Vagyis, ezen a téren abszolúte nem ér föl a Crysis, Warhead szintjére.
Egy másik negatívum (legalábbis számomra az volt), hogy az ellenfelek iszonyatosan "egyhangúak", sőt én sokszor találkoztam ugyanúgy kinéző krapekokkal. És nem túlzok , valóban megesett velem többször, hogy teljesen ugyanolyan ellenfelek álltak velem szemben.
A sztori ahogy haladtam előre a játékban, úgy lett egyre "kellemesebb"; nem lehet rá panasz.
Jöjjenek a pontok:
Grafika:10/9
Játékélmény:10/9
Hangok:10/8
Összesítve, szerintem a játék, bár nem győzi le a Crysis-t, de ettől még elég szórakoztató. Ha szereted a műfajt akkor pár hetet simán el vagy vele, ha nem igazán kedveled az iylen nyíltabb világú FPS-eket, akkor talán 1-2 óra erejéig képes lesz lekötni.
2008 egyik meglepetés játéka. Érdemes kipróbálni mindekinek!
Összesítve: 88%

A napokban egyébként kicsit elgondolkoztam azon, hogy lehet, hogy érdemes volna beszereznem egy X360-at csupán amiatt, hogy ne kelljen aggódnom a gépigény miatt, de úgyhiszem, inkább elvetem ezt az ötletet, hiszen, fene fog fizetni 50000-60000-70000-ket egy "játékgépért". Esetleg, majd 3 év múlva . És nem mellékesen, ahogy azt előző postomban is elmondtam, nem foglalkoztat már igazán a játékok világa. Már egy ideje, csak a blog miatt játszok ki játékokat, illetve a nagyon fölös energia levezetése miatt játszogatok.
A zene átvette a játék helyét. Úgyhogy: zenéljetek! Sokkal, sokkal jobb dolog. Így tehát a beígért játék posztokat még megírom, de inkább írok majd zenéről, hangszerekről.
Addigis, tessék halgassatok zenét : jeee.