Sok Lego játékkal találoztam már, ugyebár ott volt az első, a Lego Star Wars, eztkövetően megkaparintottam a Lego Star Wars II-tőt, és végül a polcomon sorakozó játékok közé bekerült a Lego Indi is. Most pedig a Lego Batman kissé rövdre sikerült demójához volt szerencsém, tehát nem is fecsérelném tovább a szót, belekezdenék a cikkbe.
Nos, ahogy azt előrébb is említettem, a demó nagyon rövidre sikeredett, ennek ellenére mégis elég sok mindent fölfedett a játék újításaiból.
Sajnos, iszonyatosan kevés új dologra bukkantam eddig a játékban. Először is van a legfőbb: itt Gotham City a garázdálkodásunk színhelye, és ebből kifolyólag a DC figuráit kapjuk a Star Wars, vagy éppen az Indi karakterei helyett; a másik egyből észrevehető változás, az, hogy itt a jók illetve a rosszak szemszögéből is végigjátszhatuk a játékot (ez a demóban, azt jelenti, hogy végigjátszhatunk egy pályát Batmannel, és Robinnal illetve Jokerrel és segítőjével). Ezenkívül, még néhány kisebb újítás került bele a játékba, példának okáért, hajígálhatunk "Batman csillagot" illetve válthatunk felszerelést (fölvehetünk mágnescípőt vagy éppen repülésre alkalmas ruhát) és kaptunk pár új mozdulatot is. Kb. ennyi szembetűnő új dolgot tartalmaz a demó alapján a Lego Batman elődeihez képest iletve még mindig vannak poénos bejátszások és hasonlók.
A grafika viszont igazán sokat javult. Minden szebb, jobbak a karakterek mozgásai is. Nem egy Crysis, de a játékhoz tökéletesen passzol. Úgy ahogy a hangok is. Lego csörgés, "hümmögő" emberek...ezek és a játék kinézete, legosága ruházzák föl az egészet egy csodás hangulattal.
Tömören ennyi lenne. A játék fogyasztása mindenképpen ajánlott azoknak, akik szerették a többi lego játékot is, akik pedig ki nem álhatták őket, azoknak valószínűleg megtetszik, vagy nem.
Mindenesetre kedvcsinálónak itt a játék trailere:
< object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8=0=0=0" id="gtembed" width="480" height="392">