A jó öreg Kanóc Billy és Ray története is nagyon izgalmas volt, ha sikerült túljutnunk a betöltő képernyőn, nehéz idők voltak, de amint megkaptuk az irányítást, nagyon hamar bajba keveredtünk. Ray tiszteletes bőrében egy nagy fosztogatást kellett legyűrni, Billy-re meg az átkozott női bájak hoztak balszerencsét. Nos míg Ray egy meg átalkudott gyilkosként és zavarodott személyiségként, egymaga több tucat banditával képes elbánni pillanatok alatt, addig a kis rézbőrű fiatal Billy egy lopakodós, hátba támadós fajta, amolyan vadnyugati Sam Fisher.

   

Sajnos nem csak a töltési időkkel voltak problemák, de még közbejött az általános rendszer-követelmény is... Akkoriban elég izmos kis gép kellett, ahhoz, ha az ember a Chrome motor akkori báját igazándiból meg akarta lesni. Jót tett a grafika a játéknak, hiszen a western életérzés a kopár földekben, a dzsuvában, a legaljább rossz fiúkban érezhető leginkább. A sztorival viszont semmi baj nem volt, Billy pont rárontott nevelőszülei füstölgő tetemeire, ám ekkor ért oda Ray is, aki a városban kapta a fülest, hogy baj van valamelyik rokona háza-táján. Naná, hogy a fosztogatók legyűrése után meglátja Billy-t és rögvest üldözőbe veszi. Ez a hajsza tart egészen a legsivárabb sivatagokig, egészen a Juarez-kincsig... És innentől már spoileres a sztori.







Most pedig jöjjön a Call of Juarez második része, az előző rész előzménye. A Bound in Blood-ban továbbvittek ezt-azt, megmaradt a gyors kezű pisztoly bullet-time, csiszolgattak a mozgásokon, egy új verziós Chrome motort írtak alá, ezáltal milliókkal részletgazdagabb, élethűbb és optimalizáltabb lett a játék. A lovaglás is megmaradt, itt is észrevehető némi dinamizálás, már ami az állandó ügetést illeti - valamivel többet kapunk majd egy falónál -. Viszont a legnagyobb reformot a szabadság kapta, a lineáris játékmenet törlése, és helyette pedig beköszönt a sandbox-korszak! Igaz, ahhoz, hogy a sztori haladjon, hagytak egy két akadályt, hogy azok között bámészkodva megtaláljuk küldetésünket. Azonban nem csak városnézésről van szó, lesz itt nekünk fegyverbolt, istálló, sheriff, ergo minden ami egy polgárháborús korszakban lenni szokás. Azért, hogy kicsit eltérjenek a realitástól, jó néhány olyan mordály is bekerült, melyek akkoriban még nem is léteztek. A történet pedig a McCall tesókról fog szólni, közölük Ray már biztosan ismerős lesz, viszont Thomas fivér egy teljesen új karakter, Kanóc Billy-hez hasonló lopakodó képességekkel, de annál nagyobb humorérzékkel (a poén még Ray-nél is jelen lesz O.o). Lényeg, hogy ezek a srácok a polgárháborúban elvesztik családjukat és ezért bosszút esküsznek, amit saját háborújuk kirobbantásával végleg hitelesíteni akarnak majd, eközben pedig ismét szóba jön a Juarez kincs is... Különlegességként egy szerethető multiplayer módot is kapunk, jó pár játékmóddal, melyekkel biztosan el lehet majd bohóckodni a játék kijátszása után is.


   


Ha még mindig nincs elég kedvetek a játékhoz, akkor tessék, itt van az aktuális fan-videóm hozzá, a Nine Inch Nails egyik legelvontabb számával egybefűzve: