A Dragon Age: Origins egyik, ha nem a legemlékezetesebb szereplője a Claudia Black (Stargate SG-1, Farscape – Csillagközi szökevények) hangján megszólaló Morrigan, a vadon boszorkánya volt, akit „anyja”, Flemeth szeretett volna használni az örökélet reményében. Később az első rész Witch Hunt című DLC-je is köré szövődött, és sokan várták visszatértét a Dragon Age 2-ben, de ott csak megemlítették a nevét. A várakozásnak azonban vége, ahogy az az E3-on bemutatott előzetes videóból kiderült, a Dragon Age: Inquisitionban Morrigan visszatér. Mi több, jelentős szerepet kap, de nem annyira, hogy a csapatunknak is tagja legyen.

„Úgy igazságos, hogy tudjátok: Morrigan nem lesz csapattag. Tudom, ez csalódást okozhat néhányatoknak” -- mondta Mike Laidlaw, a Dragon Age egyik fejlesztője. David Gaider író azonban hozzátette, hogy a boszi nem csak cameózni fog, hanem fontos szerepet tölt be a játékban, sőt, bizonyos értelemben a Dragon Age: Inquisition Morrigan története lesz. Az sem kizárt, hogy a hölgyre hatással lehetnek az Originsben meghozott döntéseink, bár ezek nem lesznek jelentős hatással a játékmenetre, ahogy a korábbi nyilatkozatok alapján igazán semmi sem, amit a korábbi mentésekkel áthozunk.

Az E3-as előzetesből még kiderült, hogy Morrigan mellett legalább két korábbi szereplő visszatér: a második rész történetét elmesélő Varrick és az őt kihallgató Cassandra, de hogy ők milyen státuszt töltenek majd be a 2014 őszén PC-re, Xbox One-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Playstation 3-ora érkező Dragon Age: Inquisitionban, azt egyelőre nem tudni.

Dragon Age: Inquisition -- Megjelenés 2014 Q3 -- Gépigény: nem ismert