A Ubisoft nem bízza a véletlenre az Assassin’s Creed Unity fejlesztését, a játékon ugyanis összesen tíz csapat dolgozik. Igen, 10, szóval majdnem mindenki a sorozat következő részének egyik vagy másik, kisebb-nagyobb darabját hegeszti -- bár ez nem annyira meglepő, ha kicsit is visszaemlékszünk, hogyan ment a többi játék fejlesztése.

Az Assassin’s Creed kapcsán a Ubisoft nagy híve a moduláris fejlesztésnek, annak, hogy mindenki beledolgozik valamivel a játékba, majd pedig az egészet egybegyúrják. Az Assassin's Creed 4-en például kilenc gárda dolgozott, az eggyel korábbi epizódon, az Assassin's Creed 3-on pedig hatan, szóval egyre nagyobbra duzzad a munkások száma.

A metódus jó oldala, hogy egyik stúdió sincs teljesen leterhelve, ám a nyilvánvaló rossz oldala a nehézkes koordináció, ami az egyik fejlesztő beszámolója szerint komolyan hátráltatta, s végső soron a vártnál rosszabbá tette az Assassin's Creed 3-at. Reméljük, azóta tanultak a hibákból, és az Assassin’s Creed Unity egy igazi csapatmunka gyümölcse lesz.

assassins-creed-unity-10-studio.png