• Brókercégek szerint nagyon drága lesz a HTC Vive
  • 1500 dollárt jósolnak
  • 1500 dollárt, azaz 438 ezer forintot
  • Ez nem hivatalos információ
  • A HTC csak később leplezi le a pontos árat

Miután az Oculus Rift sokkolta a közönséget azzal, hogy 600 dollárért kínálja a virtuális valóság szemüveget, mindenkinek a figyelme a nagy riválisként emlegetett HTC Vive-ra irányult, várva azt, hogy mit lépnek erre az árazásra. A cég tegnap be is jelentette, hogy február végén megnyitják az előrendeléseket, de még előtte leleplezik, hogy mennyit kell majd a pénztárnál hagyni.

Arról természetesen egyelőre fogalmunk sincs, hogy mennyit akar kérni a gyártó a VR eszközért, de a brókercégek már tudni vélik, hogy mekkora lesz az árcédula. Kapaszkodjatok meg valamibe, nehogy kiessetek a széketekből, az elemzők ugyanis azt mondják

1500 DOLLÁRBA IS KERÜLHET A HTC VIVE!

Igen, jól olvastátok, 1500 dollár, azaz 438 ezer forint. A hajmeresztő összeget a brókerek azzal magyarázzák, hogy a HTC Vive a konkurenciához képest teljesebb élményt képes nyújtani, azzal, hogy a térben való mozgásunkat képes követni és vezeték nélkül kontrollerekkel érkezik, ugyanakkor a „relatív magas” ára miatt úgy vélik, az elkövetkezendő esztendőben csak egymillió példányt fognak eladni az eszközből. Az elemzők szerint a HTC a Vive segítségével próbálja ellensúlyozni azt a bevételkiesést, amit a mobilpiacon szenved el.

htc-vive-pre.jpg

Természetesen ne vegyünk készpénznek azt, amit az elemzők mondanak, lehetséges, hogy elszámolták magukat, bár nem ez az első eset, hogy egy horribilis árról számolunk be. Éppen tegnap röppent fel az a hír, hogy a PlayStation VR 800 dollárba fog kerülni. Úgy érzem, lesznek még meglepetések a VR-árazások terén.