Ha törölt Star Wars játékokról esik szó, elsőként jut eszünkbe az 1313 vagy a Battlefront 3, pedig van ezen kívül is, amit sirathatunk. Ez a Star Wars: First Assault, amit a Battlefront 3 egyik felvezető játéka lett volna, kisebb pályákkal, taktikus játékmenetet lehetővé tevő fegyverekkel és felszerelésekkel, valamint egy olyan játékmenettel, ami leginkább a Call of Duty sorozathoz hasonlítható.

A program állítólag nagyon közel volt ahhoz, hogy megjelenjen, de aztán a Disney teljes rádiócsöndet rendelt el, utána pedig tudjuk mi történt: a LucasArts bezárt, a kiterjesztett univerzumot pedig ledózerolták. A játékból egy 2013-ban előkerült rövid videó maradt csak meg -- legalábbis, eddig azt hittük, most azonban egy 20 perces gameplay-felvétel futott be, az Xbox 360-on futó bétából. Ebben egyetlen pálya szerepelt, és nem volt kivel játszani, de azért a fegyvereket szemügyre vehetjük.

A Star Wars: First Assault az eredeti tervek szerint 2013 nyarán jelent volna meg, majd 2014-ben egy Wingman című, nagyobb pályákat és járműveket is hozó folytatás volt beütemezve, mindezek után pedig, 2015 telén, a Star Wars Battlefront 3 került volna boltokba. Utóbbiból egyébként nemrég szintén előkerült némi, eddig még nem látott felvétel. Katt!