A Resident Evil egyike a nagy klasszikusoknak, a játékipar fontos mérföldköve, mely nagy szerepet játszott annak idején a túlélőhorror zsáner felfuttatásában. Nos, a játék a jövő év elején egy felújított változatot kap, mégpedig PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra, Xbox One-ra és PS4-re.

A Capcom közlése szerint a digitálisan terjesztett játék nem az eredeti, 1996-os játéknak, hanem annak felújított, 2002-ben kiadott változatának lesz a grafikai és játékmenetbeli korszerűsítése. Ez gyakorlatban megnövelt részletességű textúrákat és karaktermodelleket jelent, a felbontás eléri az 1080p-t, valamint a hangokat és szinkront is újrakeverik 5.1 térhatásúra. Ezen felül választhatunk a jó öreg 4:3 és a ma sztenderd 16:9 képarány között, illetve ugyanígy rendelkezésünkre áll az eredeti kezelés és egy modernizált, jóval inkább kézre álló metódus, amivel a karakterünk arra megy, amerre az analóg kar mutat.

Pontos dátumot és árat egyelőre még nem mondott a Capcom, és videót sem láttunk még, de a képek alapján elég bizakodóak vagyunk, elvégre egy igazi klasszikus tér vissza közénk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!