22 órányi élőben közvetített játék után holtan esett össze a 35 éves Brian Vigneault. A férfi ismert streamer volt, World of Tankset közvetített PoShYbRiD néven. A halála előtt egy 24 órás jótékonysági közvetítésben vett részt más streamerekkel együtt. Ennek lényege, hogy az egy nap alatt gyűjtött adományokat a Make-A-Wish Foundation javára fordítják. Ez az alapítvány arra szakosodott, hogy súlyos beteg gyermekek kívánságait váltsa valóra.

A közvetítés elején minden rendben ment, bár Vigneault egy kicsit fáradtabbnak tűnt a szokásosnál. Helyi idő szerint hajnali három után 30 perccel felkelt a gép elől, hogy elszívjon egy cigit. Nem jött vissza többé. A chaten azt találgatták a nézők, hogy talán elaludt, a többi streamer is azt hitte, kidőlt. Másnap reggel egy barátja chaten írt neki, hogy visszalép-e a játékba. Erre az üzenetre azonban már nem Brian, hanem egy rendőrtiszt válaszolt. Azt írta: Vigneault elhunyt, a halála ügyében nyomoznak.

Brian Vigneault

A Virgina Beach-i rendőrség megerősítette a Kotakunak az esetet, a halál okát még keresik. Eközben Vigneault klánja Facebookon nyilvánított részvétet, Brian Twitch-csaornája virtuális emlékhellyé alakult, a World of Tanks közössége pedig egy emberként gyászolja a sokak által követett és kedvelt videóst, aki egyébképnt három gyermek édesapja.

A videojáték remek hobbi, de ha nem érzitek jól magatokat, szédültök, fáj valamitek, inkább függesszétek fel és forduljatok orvoshoz. Vigyázzatok magatokra!