• A CD Projekt RED már tudja, mikor lesz a Cyberpunk 2077 megjelenése
  • De nem mondják el
  • Nem akarják elvonni a figyelmet a Witcher 3-tól
  • A Witcher 3 a Blood and Wine kiegészítő után is kap majd újdonságokat
  • 2016 még a Witcher 3 éve lesz

A hét elején írtunk arról, hogy a lengyel CD Projekt RED-hez közelálló, ám névtelen források információi szerint a csapat következő játéka, a Cyberpunk 2077 már a jövő év végén meg fog jelenni. A hír, habár reménykeltő, kissé sántít, hiszen a stúdió éppen idén mondta azt, hogy 2017-ig ne számítsunk hírekre a sci-fi programjukról -- mi természetesen a CD Projektnek hiszünk, de most itt a cég vezérigazgatója, aki tiszta vizet öntött a pohárba.

Adam Kiciński elismételte azt, amit májusban már hallottunk, miszerint az idei évet és a következőt is a Witcher 3-nak szentelik, de ezt most kiegészítette azzal, hogy a második kiegészítőn, a Blood and Wine-on túl (ebből éppen tegnap kaptuk meg az első, színpompás képeket) is lesznek új tartalmak, abban bíznak ugyanis, hogy ezekkel 2016-ban is jó eladásokat produkálhatnak. „Olyan jól fogy a játék, hogy biztosak vagyunk abban, hogy ha tovább reklámozzuk, akkor akadnak még vevők.”

A májusban kiadott Witcher 3 aktuális eladásairól sajnos nincs pontos információink, de az jó mérőszám, hogy augusztus végén már több mint hatmillió példányt értékesítettek világszerte, az adott negyedévben pedig 62,5 millió dollár profitot termelt a 81 millió dollárból készült játék. Tehát nem csoda, hogy a lengyelek addig kívánják ütni a vasat, ameddig meleg, de Kiciński szerint van élet Geralton túl is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Megtudtuk, hogy házon belül már van egy megjelenési dátumuk (vajon ezt tudták meg azok a bizonyos források?) a 2012 óta készülő Cyberpunk 2077-hez, ezt azonban addig nem jelentik be, ameddig a marketingkampányt el nem kezdik. Azért teszik ezt, mert nem szeretnék elvonni a figyelmet a Witcher 3-tól, amit most is el akarnak adni.

Kiciński is leszögezte, hogy nagyon más játék lesz a Cyberpunk 2077, hiszen a jövőben játszódik, óriási vállalatokkal lesz dolgunk és a moralitás szürkezónájában evezünk majd. Ezen kívül, korábban azt is megtudtuk, hogy ez lesz a csapat eddig legnagyobb játéka, nagyobb és összetettebb, mint az egyébként is gigászi Witcher 3, illetve a csapat nagyobbik részét már erre a projektre csoportosították át.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Cyberpunk 2077 három éve mutatkozott be, mint Mike Pondsmith 1980-as asztali szerepjátékát feldolgozó program, ezen kívül azonban szinte semmit sem tudunk.