Hetek óta arról szólnak a hírek, hogy a Crytek a csőd szélére került: sorban lépnek ki a magas pozíciót betöltő fejlesztő, sztrájk volt, a fizetéseket pedig nem tudta utalni a cég. Az egész nagyon rosszul nézett ki, amit csak súlyosbított, hogy a Crytek egy szót sem mondott, csak korábban annyit, hogy nincs baj, nem fognak csődbe menni.

Nos, a stúdió most újra reagált a felröppent hírekkel kapcsolatban, s elmondták: sikerült biztosítani a cég jövőjét, nemcsak rövidtávra, hanem hosszú távon is. A problémákat azzal magyarázták, hogy a Crytek éppen átalakuláson megy át, mégpedig játékfejlesztőből online kiadóvá, ehhez pedig komoly pénzekre van szükség, amit most sikerült megszerezni, s innentől kezdve már nyugodtabban koncentrálhatnak a távlati célokra, de már most jelzik, hogy erről semmi többet nem fognak elárulni.

A Crytek megköszönte az elmúlt hetekben mutatott támogatást a közösség részéről, s ígéretet tettek arra, hogy a továbbiakban is azon lesznek, hogy a lehető legjobb interaktív élményeket hozzák el a játékosoknak.

crytek.jpg