Sok Dark Souls 3 játékos képernyőjére került ki a napokban az az üzenet, amelyben közlik vele, hogy érvénytelen játékadatokat (Invalid Game Data) észleltek a profiljához kötve és vizsgálat alá került. Az online játék korlátozásai – vagyis a bannolás – mindaddig fenn állnak, amíg a szerver csapata be nem vizsgálja a játékost.

Mindaddig, amíg az üzenet ott virít a képernyőnkön, lehetőségünk van eltávolítani mindenféle modot, módosított fájlt, cheat vagy hack programot, sőt, akár az összes mentésünket is. Utóbbi kifejezetten kiakasztó, ha az ember már beleölt a játékba tíz, húsz vagy száz órát.

Márpedig könnyen lehet, hogy mi valóban becsületesen játszottunk, mégis megkaptuk ezt a kedves kis üzenetet. Ennek oka pedig nem más, minthogy felvettünk egy „cukros bácsitól” egy hackelt itemet, és így mi is felkerültünk a csalók listájára.

A Dark Souls 2 óta részei a sorozatnak az átadható eszközök, viszont a mai napig nehéz megállapítani, melyik elejtett „ajándék” lehet tiszta, és melyik módosított. A Bandai azt tanácsolta, hogy csak olyanoktól vegyünk át tárgyakat, akiket ismerünk, az ismeretlen játékosok cuccait pedig kerüljük. Magyarán: ne fogadjunk el cukrot idegenektől.

A másik tanácsuk pedig az, hogy készítsünk biztonsági másolatot a mentésünkről, és azt helyezzük el egy felhő tárhelyen vagy egy USB-n, így arról bármikor visszaállíthatjuk adatainkat. És ha így teszünk, akkor szinte azonnal megszabadulhatunk a kellemetlen üzenettől, hogy zavartalanul folytathassuk játékunkat a Dark Souls 3-mal.

A tanács viszont úgy tűnik, az életben nem igazán működik. Több játékos is jelentette, hogy miután törölte a mentéseit vagy visszaállított egy régit, a korlátozás nem szűnt meg, sőt, némely esetben teljesen kitiltották őket.

Szóval jelenleg áll a bál a Dark Souls 3 háza táján. A játékosok érthetően dühösek, hiszen senki sem szereti, ha igaztalanul megvádolják, azt meg pláne nem, ha hiába fogadja meg az okosok tanácsát. Ti összefutottatok már az Invalid Game Data üzenettel?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!