Eddig így volt, azonban Hollywood most kicsit lemaradt – az okokat egyrészt a forgatókönyvírók sztrájkja jelentette, ám a Warner egyik embere azt is elárulta, egy nyári bemutató több nézőt ígér nekik, mint a novemberi debütálás, ez aztán a rajongók dühödt levéláradatát eredményezte és egy online petíciót szült, persze hiába. Így aztán előállt az a faramuci helyzet, hogy az EA szakemberei az előre letárgyalt késő őszi időpontra állították be a saját határidejüket, ami ugye azért is fura lett volna, hiszen a játék a mozi dramaturgiáját követi, annak eseményeire reflektál inkább, bár nyilván a közös alap maga a világsikerű könyv.

Nos, ezt a helyzetet most feloldotta az EA és a Warner: bejelentették, hogy a játékot eltolják jövő nyárra, azaz a 2009. július 17-i (USA) mozipremier környékén fogják piacra dobni. Ez a durva csúszás persze lehetőséget ad arra az EA Bright Light gárdájának, hogy tovább polírozzák a címet, és igazából én ezért örülök ennek a hírnek (legyen félig tele az a pohár), hátha kapunk egy jól összerakott, nyugodtan, átgondoltan fejlesztett HP-játékot, a kötelezően kiizzadt címek után/helyett. Most tehát pihi van, úgy tíz hónapig...



]{iegészítés: az EA pénzügyi jelentéseiből kiderül, hogy a franchise ezen tagja becslések szerint 120 millió dollárt hozott volna a konyhára, ami a kiadó bevételeinek kb. 2,5 százaléka. Mondjuk nem kell félteni a céget attól, hogy összeroppanna ekkora kieséstől, de nyilván a pénzügyi év előrejelzéseit befolyásolja, ami pár százalékpontot azért ronthat a részvények árfolyamán. Ellentételezésként az EA esetleg előrehozhat pár címet, amit korábban eltoltak, vagy később terveztek kiadni.