Az Activision természetesen ezerrel reklámozza termékét, mindenféle bemutatókon igyekszik a szakmát meggyőzni arról, hogy érdemes a bevezetőben említett vásárlói magatartást ösztönözni. Ilyen esemény volt nemrég a San Franciscó-i Clift Hotelben megrendezett Guitar Hero III Party. Ezen a konzolos, X360, Wii és PS3 verziókat mutatták be. A külföldi Game Revolution egyik frissen kinevezett fiatal szerkesztője, Nick Tan is jelen volt, aki a nintendós portot kezdte el nyüstölni, olyannyira meggyőzően, hogy Mike C, a Wii-változat főtervezője kihívta őt egy párviadalra, ráadásul a játék legnehezebb számában, mely nem más, mint a DragonForce eszetlen zúzása, a Through The Fire And Flames. Mivel a 2006-ban a metálszcénába üstökösként berobbant brit banda promócióként felrakta a számot a YouTube-ra is, ezért szerencsére nincs akadálya annak, hogy ide is befűzzük, íme:




A Guitar Hero III első hőseA készítők bevallottan ezt tartják az igazi tudáspróbának, ami azt hiszem, a szám ismeretében abszolút  érthető. Elmondásuk szerint a nyitószóló olyannyira kegyetlen, hogy a bétatesztelők a zöld gombot gumiszalaggal rögzítették, hogy valahogy átvergődjenek a problémán. Nick barátunk kétszer elbukott, harmadszorra azonban már 90%-os eredményt produkált. Ekkor kezdett ismét gyülekezni körülötte a tömeg, az Activision jelenlevő, elképedt képviselői pedig bekapcsolták a kamerákat. Jókor... Negyedik nekifutásra, a Wii-n, Expert (!) szinten, az ő szavaival „a nindzsa-képességeit kihasználva” végignyomta a srác a vadállati nótát. A kiadó leborult előtte, kitüntette az esemény ScoreHero címével (oldalt látható a ponteredmény), és most nyilván a sebeiket nyalogatják, mert azért erre ők sem számíthattak... Én mindenesetre ismeretlenül is gratulálok a kollégának, akinek beszámolóját angolul tudók saját szerkesztői blogjában olvashatják.

Íme tehát Nick Tan produkciója - az első klip "totál plán", a második a szám fele közelről, a kiadó által megvágva; sajnos elég szegényes a minőség, de szerintem a lényeg elég jól átjön...