Minden kétséget kizáróan a Half-Life 3 az a játék, amit mindenki tűkön ülve vár már, még úgy is, hogy a stúdiótól egy árva szót sem hallottunk már évek óta -- az emberek annyira szeretnék már a boltokban látni a várva várt folytatást, hogy ott is nyomokat találnak a programra, ahol nincs is, amit végül annyira túlzásba vittek, hogy viccé változott a "HL3 Confirmed!" mondat. Röviden tehát már mindenki szeretne újra Gordon Freeman bőrében kalandozni, a gond csak az, hogy erre nem mostanában fog sor kerülni, sőt a Valve egyik gyakran foglalkoztatott szinkronszínésze, John Patrick Lowrie azt mondta, hogy a csapat egyáltalán nem is dolgozik a játékon -- már amennyire ő tudja.

Lowrie a blogján válaszolgatott néhány kommentre, s szinte természetes módon felvetődött a Half-Life 3 kérdése, mégpedig az, hogy mikor fog már megjelenni. A szinkronszínész erre azt felelte, hogy tudomása szerint jelenleg nem dolgoznak a játékon, aminek több oka is van. Az egyik az, hogy a csapat a megfelelő technológiai fejlettség elérésére vár, ugyanis nem elégedettek azzal, amit jelenleg meg lehet valósítani a mozgásrögzítéssel (nincs elég interaktivitás), másrészt pedig a Valve kifejezetten elfoglalt a most piacon lévő játékaik gondozásával, s persze a Steamet is menedzselni kell.

John Patrick Lowrie több népszerű Valve-játékhoz adta a hangját, a felesége pedig nem más, mint Ellen McLain (GLaDoS), így teljességgel lehetséges, hogy van néhány bennfentes információja, ugyanakkor nem biztos, hogy mindent pontosan tud, hiszen óvatosan fogalmazva mondta azt, hogy nem készül a Half-Life 3 -- nincs kizárva, hogy félreinformálták, elég csak a korábbi szivárgásokra gondolni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Half-Life 3 -- Megjelenés: nem ismert -- Gépigény: nem ismert