• A TT Games számos, Az ébredő Erő mozifilm által el nem mesélt eseményről lebbenti fel a fátylat
  • Az írók és a fejlesztők az egyes karakterek háttérsztorijához is hozzányúlhattak a Lucasfilms felügyelete mellett
  • A Star Wars-univerzumot továbbépítő küldetésekből összesen hatot találunk majd a játékban

Azt már a LEGO Star Wars: The Force Awakens múlt heti bejelentésekor megtudtuk, hogy a TT Games műhelyében készülő játék a Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér és Az ébredő Erő mozifilm történései közötti eltelt időszakról is elárul egyet s mást, most azonban Mike Taylor, a kockakaland vezető tervezője azt is elárulta a GameInformernek, hogy milyen exkluzív tartalmakra számíthatunk a program júniusi debütálásakor.

A szakember természetesen nem fedett fel semmi konkrétumot, de az általa sejtetett dolgok meglehetősen izgalmasan hangzanak főként a rajongók számára, hiszen Taylor elmondása szerint szabad kezet kaptak abban, hogy kiegészítsék egyes karakterek háttértörténetét, és hogy az Star Wars-franchise-hoz köthető egyéb alapanyagokból is merítsenek a játékhoz.

„Megkaptuk a privilégiumát annak, hogy a játékhoz megalkossunk némi extra tartalmat. Néhány pálya például Az ébredő Erő eseményei előtt játszódó történéseket dolgoz fel és több karakter háttértörténetéhez is hozzányúlhattunk. Számos olyan meghatározó eseményt fedünk fel a programban, amik segítenek megérteni Az ébredő Erő bizonyos fejleményeit, és magyarázatot adnak néhány karakter tetteire is.” – mesélte Taylor.

Ezen tartalmak némelyike a Lucasfilm bevonásával és jóváhagyásával készült, másokat azonban a farnchise-hoz kapcsolódó egyéb matériákból emelt át a TT Games, példának okáért a Marvel képregény sorozatából, ami felfedi C-3PO új, vörös karjának titkát is.

Az ilyen „narratív hidat képező” missziókból összesen hatot találunk majd a LEGO Star Wars: The Force Awakens-ben, amiket úgy nyithatunk fel, ha megfelelő mennyiségű arany építőkockát zsebelünk be a játék során. A június 28-án érkező programban tehát nem csak Az ébredő Erő eseményeit élhetjük át újra többek között Rey, Finn, Poe Dameron, Han Solo, Chewbacca, C-3PO, BB-8, Kylo Ren, és Captain Phasma LEGO-mását irányítva, hanem felfedezhetjük a messzi, messzi galaxis eddig rejtve maradt titkait is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!