Nem csak a Sony tervezgeti azt, hogy egy, a Steam Korai hozzáféréshez hasonló rendszert vezessen be a konzolján, hanem immáron a Microsoft tárgyalóasztalára is felkerült ez az ötlet, miután a fejlesztők szeretnének egy ilyen lehetőséget.

Az ID@Xbox feje, Chris Charla mondta el a Develop magazinnak, hogy a programban résztvevő független fejlesztők már érdeklődtek afelől, hogy Xbox One platformra is legyen korai hozzáférés, a cég pedig igyekszik odafigyelni a csapatok kéréseire, de egyelőre nincs mit bejelenteniük ezzel kapcsolatban. Charla hozzátette azt is: ügyelni fognak arra, hogy elkerüljék a Steam Korai hozzáférés problémáit.

Az óvatosság persze érthető mind a Microsoft, mond pedig a Sony részéről, hiszen sok veszélye és buktatója van egy ilyen programnak, mindközül pedig az a legnagyobb, hogy a játékosok egy kész játékkal keverhetik össze a béta- vagy még annál is korábbi kiadásokat, illetve a csalók veszélye is fennáll, arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen rendszer bevezetése alapos szemléletváltást követel meg a hagyományosan zárt konzolos környezettől.

top-5-microsoft-traolni-fog.jpg