Áprilisban volt arról szó, hogy a Microsoft egy rakás tévéműsorral készül, hogy kivegye a részét a digitális tartalomszolgáltatás ezen részéből is. A cég, vagyis pontosabban a Xbox Entertainment Studios 12 műsort jelentett be, köztük olyat, ami a világbajnoksággal foglalkozott, de volt dráma, sci-fi és persze a Halo-sorozatok is ezek közé tartoztak, méghozzá mind a kettő, a Steven Spielberg- és a Ridley Scott/Sergio Mimica-Gezzan-féle is.

Nos, mára ezekből a projektekből úgy néz ki, hogy csak a Ridley Scott és Sergio Mimica-Gezzan felügyelete mellett készülő Halo: Nightfall, Spielberg sorozata, a Quantum Breakhez kapcsolódó műsor, valamint a Signal to Noise dokumentumfilm-széria marad meg. Minden más a Microsoft durva, 18 ezer embert érintő leépítésének áldozata lett, ebbe beleértve magát a Xbox Entertainment Studiost is, ami bezár, pedig csak tavaly jött létre.

A csapat az elkövetkezendő hónapokban fog feloszlani, de Nancy Tellem, Jordan Levin és még pár vezető személyiség marad, hogy a futó projekteket be tudják fejezni. A döntés egyébként nem érinti a Microsoft és NFL közötti kapcsolatot, és azt sem került veszélybe, hogy a konzolunkon nézzünk streamelhető műsorokat.

xes.jpg