Nemsokára megjelenik a The Last of Us: Left Behind című DLC, ami nagyjából egy órába sűrítve meséli majd el Ellie eredettörténetét. A kiegészítő azonban nem az egyetlen The Last of Usszal kapcsolatos dolog, amivel készül a Naughty Dog, a népszerű csapat ugyanis egy komplett folytatás koncepcióján töpreng.

"Nemrég fejeztük a Left Behindot, Bruce Straley, a játék rendezője és jómagam pedig már négy éve dolgozunk a programon, úgyhogy ideje pihenni kicsit és újra feltölteni az elemeket. De már elkezdtünk agyalni néhány dolgon.Több közülük folytatással kapcsolatos ötlet, de vannak új IP-s tervek is -- az egész múlt hét az új IP-kről szólt. Szóval egyelőre teszünk pár lépést, és meglátjuk, mi lesz... Ugyanígy közelítettük meg a Lef Behindot is. Van értelme elmondani a történetet? Nem ismételjük magunkat? És ha nem, honnan merítsünk inspirációt? Utóbbi elengedhetetlen hozzá, hogy a játékok fejlődjenek a történetmesélés terén." -- árulta e Neil Druckmann kreatív fejes a Eurogamer stábjának.

A The Last of Us a tavalyi esztendő egyik legjobb játéka lett, több helyen az Év játékának választották, a GTA 5 megjelenése ellenére is. Felmerült hát a kérdés, hogy várható-e belőle PS4-es kiadás. Druckmann szerint ez még nem dőlt el; a csapat véges forrásokkal dolgozik, és így is kétfelé van bontva, az egyik csoport a PS4-es Uncharteden, a másik pedig a The Last of Us tartalmain ügyködik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!