Talán sokaknak ismerősen hangzik a SecuROM név, hiszen ezt használja a Spore, Bioshock, Mass Effect, World in Conflict, csak hogy néhány nagyobb nevet említsek, és ehhez a nívós listához fog csatlakozni a Red Alert 3 is. Corry szerint az összes jövőbeli PC-s EA játék is ezt a technikát fogja használni, azonban most egy kicsit enyhébbek lesznek hozzánk a srácok.

A játék telepítése után csupán egyszer kell online hitelesíteni a megvásárolt példányunkat, és a továbbiakban már nincs szükség a lemezre, hogy játszhassunk. Az RA3-at öt különböző gépre telepíthetjük, vagy ötször installálhatjuk újra, és ha valamilyen oknál fogva ennél többször szükséges a telepítés (hardvercsere, Windows újratelepítés, stb.), akkor az EA ügyintéző rendszerén keresztül kérhetünk engedélyt.

„Szerintem szégyen volna, ha az emberek úgy döntetnének, hogy azért nem játszanak a játékunkkal, mert az DRM-mel van ellátva, de megértem a döntésüket, és tiszteletben is tartom. Azonban gondolhatjátok, hogy azokat már kevésbé tisztelem, akik majd illegálisan töltik le a játékot, csak mert azt DRM-mel forgalmazzuk. Bárhogy is legyen, mi büszkék vagyunk a csapatunkra a játékba fektetett kemény munkájukért, és reméljük élvezni fogjátok a készterméket.” - Chris Corry.



Ha már a DRM-ről beszélünk, nem felejtsük el megemlíteni, hogy a napokban mekkora port kavart a Spore másolásvédelme. Az amazon.com felhasználói lázasan lepontozták a játékot, mert az csak DRM-mel együtt vásárolható meg.

A szintén SecuROM-ot használó program a Red Alert 3-mal ellentétben csak három újratelepítést engedélyez, és ez úgy látszik, kiakasztotta a felhasználókat. Jelenleg közel 1800 felhasználó adott egycsillagos értékelést, de ez nem jelenti azt, hogy a játék rossz volna, hiszen az életszimulátor-játékok listáján az első helyen áll, és úgy tűnik, a szavazók nagy része úgy értékelt, hogy a játékot meg sem vette. (Ez nemcsak a Spore esetében van így, az Amazonon ellenkampány zajlik, minden DRM-es játékot csípőből, látatlanban lepontoznak - ]{redenc)