A sinlgeplayer TPS játékok mesterei, a kimagasló minőséget képviselő Alan Wake, Max Payne és Quantum Break alkotói új vizekre eveznek. A csapat számára ez a stílus még új terület, de nem teljesen ismeretlen.

A Death Rally remake iOS változata például biztosított lehetőséget a többszereplős játékra. Az Alan Wake's American Nightmare Arcade Mode pedig tökéletesen működhetett volna egy kooperatív játékmódként is, de az ebben rejlő potenciált akkor a Remedy még nem használta ki.

A Remedy friss blogja alapján a jövőben ez változni fog. Az egyjátékos élmény továbbra is fontos számukra, de az új játékaikat szeretnék tovább bővíteni újabb elemekkel, ilyen újdonság lesz például az egyjátékos játékokban látott lehetőségeknek aránylag nagy teret hagyó kooperatív mód.

Ez egy megfelelő játékmenettel kombinálva ritkán, vagy egyáltalán nem látott történetmesélési eszközöket adhat a készítők kezébe. Ennek érdekében egy témában jártas munkatársat is keresnek. Szerintem mind kíváncsian várjuk azt, hogy a két aktuális projektjük végén milyen eredménnyel fog megnyilvánulni ez az új, Remedy számára kissé még szokatlan szemléletmód.