• A rajongók kijavították a Silent Hill 2 egyik legkomolyabb hibáját
  • Mostantól nem fog összeomlani a játék a kétmagos processzorok alatt

A Silent Hill 2: Enhanced Edition rajongói javítás (aminek semmi köze a játék konzolokon megjelent, katasztrofális minősű HD kiadásával) most kapta meg a 2.0-s kiadást, amely egyebek mellett orvosolja a többmagos processzorok állandó összeomlási problémáját, amely a játékot a 20 évvel ezelőtti PC-s megjelenése óta sújtja.

A Silent Hill 2 a PS2-korszak más PC-s portjaihoz hasonlóan grafikai hibákkal és stabilitási problémáktól szenvedett, amelyek az újabb hardvereken nemhogy javultak, hanem rosszabbodtak. Ezen igyekszik segíteni az Enhanced Edition mögött álló lelkes kis rajongói csapat, komoly eredményekkel.

A legkomolyabb sikerük mindenképpen az összeomlás hibájának kijavítása. A Silent Hill 2 eredeti kiadásakor a játék streaming audio motorjának valamilyen furcsasága miatt a program hangja a kétmagos processzorok alatt egy idő után elkezdett ugrálni, ami végül összeomláshoz vezetett. Eddig a Silent Hill 2 PC-n való tartós futtatásához a BIOS-ban egy processzormag kivételével mindet le kellett tiltani a játék elindítása előtt, ami, valljuk meg, nem a legjobb megoldás.

A Silent Hill 2: Enhanced Edition csapata a semmiből építette újra a játék streaming audio motorját, hogy biztosítsa a stabilitást a többmagos processzorok esetében is, ami rendkívül lenyűgöző teljesítmény. Ez az egyedi hangmotor a Silent Hill 2 néhány más problémáját is orvosolta, de, ha mindez nem lenne elég, akkor azt még hozzátesszük, hogy a 2.0-s frissítés számos más grafikai módosítást és hibajavítást is tartalmaz. A Silent Hill 2: Enhanced Edition nevű patch innen tölthető le.