GURU Extra ***A hírek popupjaNemrég készült el és hamarosan meg is jelenik a Silent Hill: Shattered Memories, amely ezúttal Wii-n keresztül borzolja majd az idegeket. A Shattered Memories tulajdonképpen a legelső, 1999-es Silent Hill egyfajta remake-je, amely nagyjából az eredeti történetet meséli el, csak kicsit másképpen, és persze vadonatúj irányítással, játékmenettel -- mindezt Nintendo Wii-re, PS2-re és PSP-re. Ismét Harry Masonnel harcolhatunk tehát a rémségek ellen, amint elveszett lánya után kutat.

Sajnos a játék megjelenésének örömébe (bár azt kicsit furcsállom, hogy a kurrens "nagyobb" konzolok, mint az Xbox 360, PS3, illetve a PC miért marad ki az új részből...) igen komoly "üröm" került: Jamaoka Akira, minden idők egyik legtehetségesebb játékzenésze és producere 16 éves pályafutása után otthagyja a Konamit. Hogy ezt miért teszi, arról egyelőre nagy a csönd, pusztán annyit ígért a Silent Hill játékok atyja, hogy egy interjúban majd elárulja.

Jamaoka még a kilencvenes évek elején került a Konamihoz, és bár más játékoknál is dolgozott, leghíresebb zeneszámait a Silent Hill-sorozatban hallhattuk. Az utóbbi részeknek ő volt a producere is.