• Jön a PS4.5
  • Állítólag ez lesz az erősebb testvér
  • Jobb GPU-t kap a gép, a 4K felbontás a cél
  • A Sony már tájékoztatta erről a fejlesztők egy kis részét
  • Mindezt anonim források mesélték

Több, megbízható forrás is arról számolt be, hogy a Sony a PS4 konzoljának toldalékán vagy annak egy felturbózott változatán dolgozik. A Kotakuhoz eljutott információk szerint a fejlesztők által PS4.5-nek vagy PS4K-nak becézett konzol jóval erősebb lenne (konkrétan jobb GPU-t kapna a gép), mint a PS4, a Sony célja ugyanis az, hogy ezen már 4K felbontású játékok is fussanak, illetve az, hogy a PlayStation VR-t jobban ki tudja szolgálni a gép.

Az a hír járja, hogy a Sony már ismertette erről a cégek egy szűk körét, sőt, a GDC során a Kotaku UK egyik munkatársa hallotta is erről beszélgetni fejlesztőket, akik a PS4.5 nevet, a 4K felbontást és a PlayStation VR-t is szóba hozták.

A dolog természetesen egyelőre nem több mint egy szóbeszéd, az egyik forrás szerint az egész kísérleti jellegű, és az sem biztos, hogy ezt idén piacra fogják dobni. Kérdés továbbá az is, hogy vajon mennyibe fog kerülni, be lehet-e cserélni a meglévő PS4-et, vagy annak egy kiegészítője lesz-e, és egyáltalán mikor akarják ezt piacra dobni. A Sony szóvivője a válaszában csak annyit mondott, hogy pletykákra és spekulációkra nem válaszolnak.

ps4-alt5.jpg

Ez egyébként nem az első ilyen hír, nem olyan régen ugyanis az Xbox One kapcsán is felmerült egy hasonló hardver-tuning, esetegesen egy külső toldalék formájában. Persze, ennél is fennáll az a probléma, mint a pletykált PS4.5 esetében, hogy a meglévő platformot megosztaná, a fejlesztőknek ugyanis egy erősebb és egy gyengébb gépre kell fejleszteni, ami állítható grafikai opciókkal, vagy a kistestvér kihagyásával lehetne csak feloldani. Az Xbox One erősítéséről szintén nem hallottunk konkrét terveket.

Te mit szólsz a PS4.5-höz? Jó lenne, vagy már rögtön ezzel kellett volna kezdeni?