A konzolok eredendő problémája, hogy röviddel a megjelenés után, vagy már annak a napján elavulttá válik a hardver, és szoftveres fejlesztés meg optimalizáció ide vagy oda, a tény attól még tény marad, hogy egy folyamatosan frissített hardverrel rendelkező PC-vel szemben labdába sem rúghat egyik konzol sem. Valamit azonban mégiscsak tenni kell, hogy a lemaradás a lehető legtovább, a lehető legkisebb legyen. Itt jön képbe az erőforrások felszabadítása.

Webshop ajánló
Playstation 4
  • PS4

Ebben a generációban egyszer már láthattuk azt, hogy egy konzol egy kis extra kakaóra tett szert. Ez a gép az Xbox One volt, amely a Kinect elhagyása után a fejlesztők rendelkezésére bocsátotta azt a számítási teljesítményt, ami addig a kamerának volt lefoglalva -- konkrétan gyorsabban futhat a GPU és a CPU is, amit a MotoGP 15 ki is használt ezen a platformon, de ez persze azzal jár, hogy a hangutasításokról, meg úgy az egész Kinect integrálásról le kell mondani. Valamint, valamiért.

Most hasonlót tett a Sony is, azzal hogy megnyitotta a fejlesztők előtt a PS4 hetedik processzormagját. A fejlesztői készlet eddigi változataiban csak hat mag volt elérhető a nyolcból, és habár ez a hetedig mag megosztott a rendszer és a felhasználó között, némi extra lóerő így is várható a jövőben.

ps4-lebontva.jpg