A Pandemicről van szó, melynek a nem kevéssé sikeres Star Wars: Battlefrontot és Full Spectrum Warriort is köszönheti a világ. Az 1998-ban alakult céget 2007-ben vásárolta fel az EA, majd összevonta őket a szintén bekebelezett BioWare-rel. Legutóbbi játékuk a tavaly megjelent Mercenaries 2: World in Flames volt, melytől a remek első rész után mindenki megváltást várt. Sajna viszont a játék nagyon rosszul sikerült, és ennek anyagi bukás lett a folyománya. További rossz ómen volt a Pandemic számára, hogy a Sötét lovag című filmhez készített játékukat rossz minőségére hivatkozva a kiadó egy az egyben a kukába hajította. Utolsó munkájuk a hetekben megjelenő The Saboteur lehet, mely viszonylag ígéretesnek tűnik. Az információkat a Kotaku  szállította, és egyelőre nem hivatalosak, de ha minden igaz, még a héten fény derül a igazságra.



Kiegészítés:
Drew Marlowe, az egyik dizájner megerősítette, hogy bezárt a stúdió, de úgy tűnik, tisztes végkielégítést kapnak az elbocsájtott fejlesztők. Ezt látva Mike Neumann, a Gearbox kreatív igazgatója azt írta, sajnálja, hogy ez történt velük, de ha bárki szeretne csatlakozni a texasiakhoz, akkor tárt karokkal várják őket.

A Gamasutra információi szerint viszont nem kell végleg búcsút intenünk a Pandemicnek, mert egy belsős EA körlevél alapján egy maroknyi csapat átköltözik az EA Los Angeleshez és ott folytatják a munkájukat, ahol a minőségi termékekre, a határidők pontos betartására és a költséghatékonyságra koncentrálnak majd. A távozók közt van Josh Resnick, Andrew Goldman és Greg Borrud, azaz a Pandemic alapítói, valamint egyes források szerint még 200 ember. Nick Earl, az EA egyik alelnöke kijelentette, hogy a Pandemic neve és játékai tovább élnek, a következő hónapokban ezekről bővebben is beszélnek majd.

Ide kapcsolódik, hogy a fent említett körlevél még két érdekes dolgok tartalmazott. Először is tovább erősíti a gyanút, miszerint a következő Medal of Honor játék nem a második világháborúban fog játszódni az a sor, melyben a sorozat újragondolását említik, olyan új dizájntól, melynek láttán majd eldobjuk az agyunkat. Kíváncsian várjuk, mivel készülnek.

Valamint Jon Van Caneghem, a Might and Magic szerepjáték és annak RTS spin-offjának a kitalálója csatlakozott az EA-hoz, hogy a Command and Conquer franchise rajongóit újra fellelkesítse egy új digitális üzleti modellel. Erről is szívesen olvasnánk egy részletesebb nyilatkozatot.
- Necros