Nagy napja van ma a Valve-nak, a korábbi brit Telekomos fiaskó mellett egy sokkal pozitívabb hírrel is tudunk róluk szolgálni. A HTC Vive vezetéknélküli VR headsetet alapul véve fejleszt saját VR eszközt a Valve, egy bolgár céggel közösen.

A Valve a HTC Vive-ot továbbfejlesztve már legalább öt hónapja dolgozik a bolgár illetőségű Quark VR nevű céggel egy vezeték nélküli eszköz prototípusán. A Shacknews internetes gamer oldal szerint pedig nem tétlenkednek, hanem már idén ősszel közszemlére bocsájtják a kütyüt. Lelkesedésükben így nyilatkoztak a fejlesztésükről:

„Igyekszünk azt elérni, hogy észrevehetetlen legyen a kapcsolat a Wi-Fi-n keresztül, hiszen ezidáig a legszembetűnőbb és legzavaróbb tényező a két eszköz kapcsolata közötti késés volt, amely gyakran élvezhetetlenné tette a játékot. Ennek megoldása nem kis kihívás volt, de most szinte karnyújtásnyira állunk attól, hogy az eredményeket megmutathassuk a közönségnek” - örvendezett Georgi Georgiev, a Quark VR egyik társalapítója. Azt azonban sajnos nem árulta el, hogy pontosan mikor lesz majd a nagy leleplezés.

Aki viszont eddig sem tud várni, nyugodtan beszerezheti az "alap" HTC Vive-ot, amely már régóta elérhető, csupán annyi különbséggel, hogy kisebb jeladóval rendelkezik, valamint a jel továbbításához szükség van egy további, zsebbe helyezhető átjátszó egységre, amely a PC és a headset között hívatott felerősíteni a rádiójeleket. Kedvcsinálónak pedig nézzétek meg ezt a szerény kis promó videót a HTC Vive-ről.