• Pert veszített a Valve
  • Kiderült, hogy megsértették Ausztrália kereskedelmi törvényeit
  • Most fizetniük kell
  • A per még 2014-ben indult

Egy hosszúra nyúlt per végére került pont, az Ausztráliai Bíróság pedig bűnösnek találta a Valve-ot az ország kereskedelmi törvényeinek megszegésében. De mi is történt? Az egész 2014-ben kezdődött, amikor az Ausztrál Verseny- és Vásárlásfelügyeleti Bizottság feljelentette és a bíróság elé állította a Valve-ot, mivel a cég nem biztosított pénzvisszafizetési lehetőséget a Steamen keresztül vett játékokra és letölthető tartalmakra.

A per érdekességét az adta, hogy a Valve egy amerikai székhelyű vállalat, ami fizikai formában nincs jelen Ausztráliában, a mostani döntés értelmében azonban az ausztrál bíróság, most először, a digitális tartalmakat a hagyományos árucikkek közé sorolta, és akik ilyeneket árusítanak, azokra vonatkoznak az ausztrál törvények, függetlenül attól, hol a székhelyük.

A Valve most fizethet.

A pontos összeget egy későbbi időpontban határozzák majd meg, de a kontó akár 839 ezer dollár (239 millió forint) is lehet szabálysértésenként, ami elég magasra tornászhatja a végösszeget. Enyhítő tényező lehet, hogy a 2014-ben indult per óta a Valve drámaina változtatott a visszatérítések rendszerén. Erről itt olvashatsz bővebben.

saxton-hale.jpg