• Leghamarabb idén ősszel fog megjelenni a Windows 10 Xbox One konzolra
  • A frissítés megérkezése előtt lesz tesztperiódus
  • Természetesen nem a teljes operációs rendszer kerül át, hanem annak bizonyos funkciói
  • Nem csinálnak Windows PC-t a konzolból
Webshop ajánló
Xbox One
  • XBOX One

A Microsoft nem titkoltan egy egységes platformot szeretne létrehozni, egy olyan termékcsaládot, amit a Windows 10 köt össze; legyen asztali gép, tablet vagy mobiltelefon, azon Windows fusson, ebbe a csoportba pedig az Xbox One is beletartozik. Utóbbit persze nem úgy kell elképzelni, hogy majd a konzolon a klasszikus operációs rendszert kapjuk, Office-szal, Asztallal meg mindennel, hanem annak bizonyos, a fejlesztők számára fontos funkciói kerülhetnek át.

A tervek szerint még idén, de a nyárra tervezett PC-s premier után, tehát leghamarabb ősszel érkezhet el a Windows 10 konzolra. Phil Spencer Twitteren mondta el, hogy a nagy megjelenést egy tesztelési periódus fogja megelőzni. Ez általában egy hónap szokott lenni, amit a meghívásos Preview Program tagjai végeznek el, de nem lennénk meglepődve, ha itt tovább tartana, ugyanis egy egészen nagy frissítésről van szó.

Az érkező funkciók egyike az, hogy a konzolunkon futó játékokat streamelhetjük a Windows 10-et futtató gépünkre, de fontos a cross-platform multiplayer mód is, ami elsőként a Fable Legendsben fog bemutatkozni.

feher-xbox-one.jpg