Ami még újdonság, a Facebook-ot is felelősségre vonnák, ugyanis az irat szerint „2014. július 21-én a Facebook véglegesítette az Oculus felvásárlását, annak ellenére, hogy tisztában volt a ZeniMax és az Oculus, valamint Luckey közötti ügyről, és a fennálló titoktartási megállapodásról.” A hírre az Oculus annyit reagált, hogy „A ZeniMax által benyújtott panasz egyoldalúan festi le a helyzetet. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy az ügynek nincs alapja, és a ZeniMax minden állítását tisztázzuk a bíróságon.”

Hogy kinek van igaza, majd a bíróság eldönti, de valószínűleg még évekig fog húzódni a jogi herce-hurca. Szerintetek lopott Carmack, vagy az egész légből kapott mese?

két éve májusban indult pereskedés azután robbant ki, hogy John Carmack nem oly könnyes búcsút vett a ZeniMax berkein belül működő Id Software-től, és egyúttal, legalábbis a ZeniMax szerint, több ezer fájlt nem szolgáltatott vissza, sőt, munkaviszonyának megszűnése után további adatokat tulajdonított el. De név szerint említi az panasz Palmer Luckeyt is, idézzük „Luckey a média és a közvélemény előtt a Rift VR technológia látnoki kitalálójának állította be magát, aminek fejlesztése valójában a ZeniMax érdeme és Luckey közreműködése nélkül zajlott.”

oculus-team.png

John Carmack (balra) Palmer luckey (középen) és az Oculus team