Az Alien: Isolation talán kiküszöböli azt a csorbát, amit az Aliens: Colonial Marines okozott, legalábbis a Sega és a Creative Assembly nagyon ezen ügyködik. Orrba-szájba jönnek a trailerek, nyilatkoznak a készítők és fogadkoznak, mennyire istenkirály lesz a játék. Most éppen Gary Napper, a fejlesztőcsapat vezető játéktervezőjén volt a sor, hogy megosszon néhány hírt az Alien: Isolationnel kapcsolatban.

A játék mind Xbox One-on, mind PS4-en 1080p-ben, azaz full HD-ban fog futni, ami a sok 720p-s és alább vett, új generációsnak megnevezett játék mellett azért szép fegyvertény. „Valójában egyetlen központi motorral dolgozunk, és annak készítjük el a különböző változatait” -- vázolta a helyzetet Napper. „A játékot platformfüggetlenként készítjük el, egyszerűen csak azzal foglalkozunk, melyik gépen mit tudunk kihasználni, mint például a PS4 konrollerét vagy a Kinect 2.0-t.”

Napper elmondása szerint nem lesz érezhető különbség a grafikában, bár értelemszerűen a PC-s változat jobban skálázható lesz, mint konzolos testvérei. És bár az úriember nem tért ki rá, az is eléggé adja magát, hogy az Alien: Isolation gyengébb látványt fog produkálni Playstation 3-on és Xbox 360-on.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!