A Nostromo ércfinomító és -szállító kereskedelmi teherűrhajó legénységének jutott az a nem túl kellemes megtiszteltetés, hogy először vehették fel a kapcsolatot a később xenomorfnak elkeresztelt idegen létformával. A kapcsolatfelvétel eléggé visszásra sikerült, a végén csak Ripley és Jonsy, a macska maradt életben, a többiek a Nostromóval együtt elpusztultak.

A videojátékok világában azonban bármi lehetséges, így a feltámadás is. Már az Aliens: Colonial Marinesben lehetőségünk volt a multiplayerben Hicks, Hudson, Apone és Drake bőrébe belebújni, a kampányban pedig szerepet kapott Bishop és a derék tizedes (plusz megtalálhattuk Hudsont). Az Alien: Isolation viszont továbbmegy ennél. Aki előrendeli a játékot, az a Nostromo Editiont kapja meg, amelyben egy DLC keretében megjelenik Ellen Ripley, Dallas kapitány, Lambert, Brett, Parker és az idegent védelmező Ash. Ráadásul a Colonial Marine-hez hasonlóan itt is visszatér néhány eredeti színész! Sigourney Weaver tizenhét év után újra Ripley bőrébe bújik, és csatlakozik hozzá Tom Skerritt (Dallas), Veronic Cartwright (Lambert), Harry Dean Stanton (Brett), és Yaphet Kotto (Parker). Egyedül az Asht életre keltő Ian Holm és a Kane-t alakító John Hurt marad ki, utóbbi valószínűleg azért, mert a Crew Expendable-re keresztelt DLC már a lény megszületése után veszi fel a fonalat, ami ugye szegény Kane számára nem volt éppen lélekemelő élmény.

Az előrendelők emellett bizonyos üzletekben megkapnak még egy DLC-t, a Last Survivort, amelyben Ripley bőrébe bújva aktiválnunk kell a két kiegészítőben szabadon bejárhato Nostromo önmegsemmisítőjét, valamint időben vissza kell jutnunk a Narcissusra. Bár ismerősnek tűnhet a dolog, hiszen ez az Alien végének a része, Alistair Hope kreatív direktor szerint a két DLC inkább afféle „mi lett volna ha” felállásban követi a mozi cselekményét. „Ezeknek a srácoknak volt egy terve, hogy kihajítsák az idegent a légzsilipen át. Mi történhetett volna másképpen? Mi van, ha összehozzuk az eredeti csapatot, és visszaküldjük őket a Nostromóra, hogy szembenézzenek a lénnyel?”

A Creative Assembly csapata nagyon élvezte a munkát a stábbal, az már viszont kérdéses, hogy mennyire fogják élvezni munkájukat a rajongók. Az Alien: Isolation nem valószínű, hogy megismétli azt az előrendelői áradatot, ami az Aliens: Colonial Marinest jellemezte – aminek hála végül is anyagilag sikeres lett a játék –, pont annak csúnya pofonja miatt. Másrészt, eléggé visszásan hat, hogy a két DLC-ből az egyik nem csak exkluzív előrendelői extra, hanem ennek tetejében még bizonyos boltokhoz is kötött. Persze még semmit sem tudunk a gyűjtői kiadásról, aminek talán része lesz mindkét DLC, illetve a megjelenés után külön is elérhetővé tehetik mindkettőt a vásárlóknak, de akkor is, a Colonial Marines fiaskója után talán nem éppen ilyen módszerekkel kéne a vásárlókat a boltokba csábítgatni, kedves Sega.