• Az nVidia állítása szerint 35%-al gyorsabb a GTX 1080Ti, mint a „sima” 1080
  • Ezzel a teljesítménnyel a Titan X-et is befogja az új videokártya

Az nVidia tegnap mutatta be legújabb zászlóshajóját, az igen impozánsra sikerdett GTX 1080 Ti-t mely a cég elmondása szerint 35%-kal gyorsabb, mint a GTX 1080, sőt az eddigi csúcsragadozót, a Titan X-et is könnyedén befogja teljesítményben. Elnézve az adatokat, ez bizony igaz is.

nvidia-gtx1080-tablazat.jpg

A Titan X-ben bemutatkozott Pascal GP102 GPU-ra építkező kártyára is 12 milliárd tranzisztort zsúfoltak fel, és valóban szinte mindenben lepipálja az eddigi csúcstartó zászlóshajót, a Titan X-et. Ami még mindenképpen megemlítendő, az a GDDR5X memória elképesztő sávszélessége, mellyel egy kis trükközéssel az SK Hynix idén megjelenő HBM2 memóriáját is befogja az nVidia: az új tömörítési eljárásoknak és a cache-rendszernek köszönhetően a 484 GB/s gyakorlatilag 1200GB/s-ig feltornázható.

Az új kártya világszerte március 10-től válik elérhetővé, elsőként a már megszokott Founder's Edition érkezik, ezen túl a gyártó partnereinek (ASUS, EVGA, Gainward, Gigabyte, MSI, Palit, PNY, Zotac) saját modelljei később lesznek beszerezhetők.