Komoly lépésre szánta el magát az AMD, és úgy döntött, hogy az évek óta együtt működő CPU és GPU ágazatát külön választja. Létrejött a Radeon Technologies Group, ami a továbbiakban a cég minden, grafikus processzorokkal kapcsolatos fejlesztést végezni fogja, a diszkrét videokártyáktól az egyedi fejlesztésű feldolgozóegységekig. 

Az újonnan létrehozott ágazat vezetője Raja Koduri lesz, alelnök és vezető mérnök szerepkörében. A választás jónak tűnik, Koduri ugyanis 20 éves tapasztalattal rendelkezik az iparban -- négy évig az Apple-nél dolgozott, ahol levezényelte a Retina kijelzőkre való váltást, az AMD-nél pedig legutóbb a HBM memóriás kártyákkal, valamint a LiquidVR programmal foglalkozott.

Tegnap arról írtunk, hogy az AMD technológia-marketing felelőse szerint idén és a jövőre a DirectX 12-t használó fejlesztők túlnyomót többsége az AMD-t fogja választani, erre az előretörésre pedig nagy szükség is volna, a cég piaci részesedése ugyanis, a PC Perspective adatai szerint, már csak 18%, szemben az Nvidia 81,9 %-val.

radeon.jpg