Havi rovatunkban azokat a Google Play áruházban megtalálható játékokat szedjük össze, amik ár/érték arányban kiemelkedőt, vagy éppen különleges élményt nyújtanak. Fontos szempont volt a válogatásban, hogy az ajánlóban szereplő címek friss megjelenések legyenek. Lássuk!

Her Story

A tavalyi év legjobb független játékát Sam Barlow alkotta meg, ez a Her Story címet viseli, és számtalan díjat nyert meg. Wilson értékelésében azt írta, hogy a Her Story "inkább élmény, semmint játék, annak viszont forradalmi: a Her Story újraértelmezi a történetmesélést, miközben egy hátborzongató, sokkoló sztorit ad át, amit úgy bontasz ki, ahogy te akarod." A játék pár napja elérhető a Google Play kínálatában is, bevezető áron 1090 forintba kerül, és inkább tabletekre ajánlott, hiszen a mobiltelefonok pici kijelzőjén kicsit nehézkes a történet alapját jelentő videófájl-címeket bepötyögni. A Her Story több, mint egy gigabájt méretű, de az ára az instant buy kategóriába sorolja a programot, így ha PC-n még nem próbáltad ki ezt a nagyszerű alkotást, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy mindenhová magaddal vihesd ezt a játékot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Formula Fast 1

Az egyik legjobb technikai sport a Forma-1, ami közel ötven éves történelme alatt elképesztő fejlődésen ment keresztül. PC-n és konzolokon évek óta elérhetőek a Codemasters (korábban EA) fejlesztésében készült versenyszimulátorok, most pedig az Android tulajdonosok is megvehetnek egy ilyen stílusú játékot. A Formula Fast 1 grafikája ugyan egyszerű, de kidolgozott pilótafülke nézettel bír, valamint van benne tíz pályacsík és háromféle játékmód (bajnokság, idő elleni verseny, szóló verseny). A mesterséges intelligencia 15 autót tud egyszerre mozgatni, ez azonban lehet kevesebb is: számuk attól függ, hogy a játékos telefonja/tabletja mennyire erős. A Formula Fast 1 egy spanyol csapat alkotása, 690 forintba kerül, pár napja jelent meg. Az eddigi értékelések igen bíztatóak, a legtöbben ugyanis ötből öt pontot adtak rá.

Euro 2016 Manager Pro

Az egész ország focilázban ég több mint két hete. Nemcsak a magyar válogatott szereplése okozza ezt, de az is, hogy erre a sportünnepre négyévente kerül sor. Természetesen egy ilyen alkalmat egy valamire való fejlesztőstúdió sem hagyhat ki. Az Euro 2016 Manager Pro egy német csapat munkája. Az egyszerű grafikával rendelkező foci-menedzserben a torna mind a 24 csapatával meg lehet szerezni a bajnokság trófeáját. A játék két nyelven, angolul és németül érhető el, és barátokkal is megmérkőzhetünk benne. Az Euro 2016 Manager Pro rengeteg statisztikát tartalmaz, így a számok megszállottjai szintén örülhetnek. A játék 309 forintba kerül, ezt a Pro verzióért kell kifizetni, ami nem tartalmaz reklámokat.

euro-2016-manager-pro.jpg

Quaser

A Quaser egy űrben játszódó, túlélésre kihegyezett stratégia játék. A Kodsay alkotása nagyon nagy kihívást ad, bár a története nem túlságosan eredeti: egy idegen bolygóra elküldött űrhajó meghibásodik, így a Földről elindítanak egy mentőhajót, de a hosszú utazás alatt ezen a csillagbárkán is beütnek a gondok. A játék főhősének minimális forrás mellett kell rendbe raknia a Quaser nevet viselő űrhajót, és kiderítenie, hogy mi történt a Demeterrel, ami a kommunikáció megszakadása előtt még különös, titkosított üzenetet küldött el. A Quaser remek, stílusos grafikával, nagybetűs hangulattal és remek kezelőfelülettel rendelkezik, árad belőle az erős sci-fi hangulat. Az értékét pedig megemeli, hogy a Quaser többször újrajátszható, így a sötét történet minden egyes részletét megismerhetjük. A Kodsay játéka 700 forintba kerül, és nem is foglal sok helyet, alig 70 megabájt a mérete. A tudományos fantasztikum megszállottjainak mindenképpen kötelező vétel, de mások sem fognak csalódni benne. Régóta tudjuk, hogy az űr sötét és tele van iszonyattal...