A népszerű Battlefield: Bad Company második része már egy minden tekintetben multiplatform játék lesz, ugyanis a fejlesztők most kiadott sajtóközleménye alapján a híres „B” század PC-n, Linuxon (Red Hat Edition és Ubuntu), Apple Macintoshon, PS3-on, Xbox360-on, PS2-n, PSP-n, mobiltelefonokon, iPhone-on, Nintendo Wii-n, és Nintendo DS-en fog bevetésre indulni, ráadásul egy időben, hogy „minden játékos átélhesse a sorozat nagyszerűségét.”

A folytatáshoz természetesen nagy reményeket fűznek a rajongók, de elnézve az alábbi listát, nincs ok az aggodalomra, ugyanis a svéd fejlesztők most megmutatják, mire képesek.

  • Csak akkor léphetsz csatába a barátaid mellett, ha azok harci helyzetben vannak, minden más esetben egy zászlón vagy egy arannyal teli ládán állva kapcsolódhatsz be a harcba.
  • Rengeteg vér lesz a játékban, aminek a mennyisége a töltény típusától és az eltalált testrésztől függ. A találatokat a Dead Space-ből lopott technológiával fogjuk lemodellezni. Emiatt persze az ottani srácok haragszanak ránk, de már minden rendben. Ugye?
  • A medikus kaszt visszatér defibrillátorokkal és elsősegélydobozokkal felszerelve, na meg egy pisztollyal. Sokat gondolkodtunk azon, hogy ha a medikus bárkit megmenthet a haláltól, vajon megengedhetjük-e neki, hogy bárkit is megölhessen. Ezen logika mentén inkább úgy döntöttünk, hogy csak egy pisztolyt adunk ennek a kasztnak.
  • 102 egyedi fegyver és kiegészítő lesz a játékban, például egy M4-es gépfegyver, valamint 89 egyedi gépjármű, köztük a híres Ford F-150.
  • Lehetőség a HUD áttetszőségének beállítására a plazmatévén játszók örömére. (Ha sokat van a képernyőn egy állókép, például egy logó, az könnyedén beleéghet a képernyőbe.)
  • Olyan bődületesen sok pályát pakoltunk a játékba, hogy ez valószínűleg szívinfarktushoz vezet majd.
  • Az engineer kaszttal ezúttal nem csak hasztalan építményeket húzhatunk fel, ugyanis homokzsákokból időleges fedezékeket, automatikus védelmi gépfegyvereket, csapdákat, légvédelmi rakétasilókat, kisebb erődítményeket és rádiózavaró szerkezeteket is építhetnek. Ezeken felül a pályákon előre felállított és stratégiailag megfelelő irányba állított ágyúkat is kezelni tudnak, illetve gépkocsikat és épületeket is kijavíthatnak. De hogy a kasztot némileg kiegyensúlyozzuk, csak egy franciakulccsal lesznek felszerelve, amit nem lehet másra lecserélni.
  • A fegyverek elromolhatnak, és ha ez megtörténik, addig nem is lehet őket használni, amíg egy engineer meg nem javítja azt. Azonban ha a Duct Tape and Screw Driver perkkel kezdjük a mérkőzést, mi magunk is megjavíthatjuk az eszközeinket, ám így csak feleannyit sebeznek.
  • A gránátvető rendkívül realisztikus lett, úgyhogy használd a képzeletedet.
  • Két csapat lesz, az egyik az Egyesült Államok hadserege.
  • PC-n Team Deathmatch, Deathmatch, Capture the flag, Conquest, Engineer Rush és Gold Rush játékmódokat találunk majd, a többi platformon azonban csak a Team Deathmatch, az Engineer Rush és a Gold Rush módok lesznek elérhetőek.
  • A játékban olyan híres színészektől fogjuk hallani a létfontosságú mondatokat, (mint például az “Enemy Spotted”, vagy az “Assault this position”), akik többek között a Terminator, a Forest Gump, a Sasszem, a Rocky, a Madarak, a The Hulk és a Star Wars című filmekben szerepeltek.
  • A Destruction 2.0.3 motorral még realisztikusabban tehetjük tönkre a különböző tereptárgyakat, sőt akár jégszobrokat is készíthetünk kedvenc fegyverünkkel. Ami azt illeti, az év végén egy szoborfaragó versenyt fogunk rendezni, amin számos érdekes ajándékot fogunk kiosztani. Még nem mondhatjuk meg miket, de valami ilyesmire gondoltunk.