Nem csak PlayIt, E3, Gamescom, és Tokyo Game Show létezik. A Közel-kelet egyik ilyen rendezvénye a minden évben Dubajban megtartott Games14 nevű kiállítás, melyen most az igen sok pénzzel rendelkező játékosok egy különlegességet is megvásárolhatnak.

Aranyból készült Xbox One-t vagy PS4-et.

A luxusnak persze megvan az ára: az exkluzív készülékért 13.700 dollárt kérnek, amely jelenlegi árfolyamon majdnem három és félmillió forintnak felel meg. 

A különleges eszközt az olasz Gatti nevű cég készíti, mely ékszerek és más luxuskiegészítők értékesítésével foglalkozik. Ennek megfelelő a „Gatti Luxury Lab” cím is, mely a konzol elején szerepel. „Számítások szerint a Közel-Keleten a játékpiac forgalma el fogja érni az egymilliárd dollárt a Gartner piackutató szerint, a Game14 pedig fontos szerepet játszik abban, hogy összekösse a fejlesztőket, a konzolgyártókat, és a kereskedőket a végfelhasználókkal. Ez segíti a piac fejlődését ebben a régióban.” – jelentette ki Nadem Khanzadah, a Jumbo Electronics vezetője, majd hozzátette: „Boldogok vagyunk, hogy bemutathatjuk a világ legértékesebb és legegyedibb konzolját, melyet a Gatti készített. Az exkluzív anyagok olyan gyűjtői darabokká avanzsálják ezeket a konzolokat, amelyeket minden luxust szerető játékosnak a nappalijában kell tudnia.