Az Epic Games legendás shooterét augusztus végén élhetjük át újra immár a jelenlegi generációs Microsoft konzol képességeihez igazítva Gears of War: Ultimate Edition címmel (a PC-s változat premierdátuma még nem ismert), melynek utolsó simításaival is elkészült a The Coalition csapata. A stúdió közel egy évig dolgozott a projekten több külsős cég segítségét is igénybe véve, és hogy kemény munkájukat illusztrálják, elérhetővé tettek egy videót, melyen megcsodálhatjuk, hogy miként fest a játék híres nyitó jelente az Ultimate Edition változatban.

A Gears of War: Ultimate Edition már előrendelhető és előtölthető az Xbox Store-on keresztül, a stúdió pedig azt is elárulta, hogy két változatban vásárolhatjuk meg a játékot. A 40 dolláros standard verzió előrendelői egy-egy Adam Fenix és Civilian Anya többjátékos kosztümöt, valamint animált Imulsion fegyverskint kapnak, melyet a multiplayer meccsek során használhatnak. Ezzel szemben a 60 dolláros Deluxe verziót előre megvásárolók egy Deluxe Weapon Skin Packkel gazdagodnak, melyben 10 animált és 36 sima festés található a különféle mordályokhoz, továbbá a többjátékos ütközetekben Civilian Marcus Fenix és Aaron Griffin karakterével is részt vehetnek.

A Microsoft bejelentett továbbá a felújított változat kulisszatitkaiba beavató videós sorozat érkezését is: a "Remastering Gears of War" epizódjai heti bontásban lesz elérhetők az Ultimate Edition augusztus 25-i premierjéig.