A Metro 2033-at és a Metro: Last Lightot jegyző 4A Games hosszú ideje nem hallatott már magáról, amikor júliusban megtörték a csendet és közölték: köszönik szépen, jól vannak. Akkor a hányattatott sorsú stúdió azt is elárulta, hogy két projekten dolgoznak, ma pedig megtudtuk, mi ezek közül az egyik.

Új játékuk az Oculus Touch-exkluzív Arktika.1. A játéknak máris van egy-két közös vonása a Metrókkal: ez is az apokalipszis után játszódik Oroszországban. Hogy mi okozta a világvégét, azt nem tudni, a készítők „csendes apokalipszisként” írták le, de az biztos, hogy utána jött a második jégkorszak, ami egyedül az egyenlítői régiókat kímélte. Mégis életben maradt néhány ember északon és délen, akik próbálják megszerezni az emberiség túléléséhez szükséges nyersanyagokat – s akik eme nyersanyagokat birtokolják, azok lesznek az urak.

A feladatunk a kolóniánk megvédése lesz a fosztogatóktól, martalócoktól és a fura teremtményektől, amik ki tudja, honnan másztak elő. A fent látható trailer alapján a Metro-játékokhoz hasonlóan itt is többségében szörnyekkel fog meggyűlni a bajunk, amikkel zárt helyeken küzdhetünk meg.

A 4A Games úgy írta le programját, hogy egy „nagy, hangulatos VR-lövölde” lesz, „sötét, mocskos stílusban.” Viszont úgy tűnik, csak az élvezheti majd, aki rendelkezik az Oculus Touch-csal. Az Arktika.1 2017 második negyedévében jelenik meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!