Az első és talán leginkább megdöbbentő részlet az Assassin’s Creed: Rogue kapcsán, hogy 2009 óta ez lesz az első játék a sorozatban, ami nem tartalmaz semmiféle multiplayer módot, s annak tükrében, hogy az Assassin’s Creed Unity is „csak” kooperatív móddal érkezik, úgy tűnik, hogy a Ubisoft felhagyott a kompetitív assassin-templomos harc ötletével -- legalábbis egyelőre. Az, hogy nem lesz többszemélyes mód az Assassin’s Creed: Rogue-ban, azt is jelenti, hogy tovább kell várnunk arra, hogy online hajócsatákat éljünk át ebben az univerzumban.

Az előzetesből (a teljes anyag itt olvasható) továbbá az is kiderült, hogy a főszereplőnk, teljes nevén Shay Patrick Cormac, a szemünk láttára fog egy assassin-vadász templomossá válni; láthatjuk majd, ahogy az assassinok között felnevelkedik a hősünk, s szemtanúi leszünk annak a pillanatnak is, amikor ráébred, hogy valami nincs rendben, és tennie kell ez ellen. Azt még nem tudjuk, hogy mi ez a fordulat, ami ebbe az irányba tereli Shay-t, de az biztos, hogy valami komoly dolog lesz, ha egyszer emiatt képes elárulni, majd levadászni testvéreit.

Ahogy azt tegnap már említettük, kalandjaink az Atlanti-óceán északi részén, az Appalache-hegység vidékén és New Yorkban játszódnak, e helyszíneken pedig többek között összefutunk majd Haytham Kenway-jel, aki éppen a helyi templomos rendet állítja fel, és közben irtja a megmaradt assassinokat, illetve találkozunk az AC4-ben látott másodtiszttel, Adewalával, és az AC3-ban a mentor szerepét betöltő Achillesszel is. Minderre 1752 és 1761 között kerül sor, a hétéves háború árnyékában, s nem csak eme konfliktusból kapunk ízelítőt, hanem egy csinos kis hidat is felhúznak a fejlesztők az Assassin’s Creed 3, az Assassin’s Creed 4 és az Unity története közé.

Ami a játékmenetet illeti, ott forradalomra ne számítson senki, de újdonságok azért lesznek. A szárazföldön Shay például petárdákkal terelheti el az őrök figyelmét (tudom, ez nem túl nagy újdonság, hiszen a Freedom Cry DLC-ben volt ilyen eszközünk), továbbá maszkot húzhat az arcára, hogy a mérges gázokat ne szívja be, merthogy ilyen veszedelemmel is gondunk lesz, feltehetőleg akkor, amikor assassinokra vadászunk.

A hajó, becsületes nevén a Morrigan lesz a fő közlekedési eszközünk, s mint ilyen, sok időt fogunk eltölteni a fedélzetén. A hajózás az Assassin’s Creed 4-ben látottakhoz képest abban változik, hogy hideg éghajlaton jéghegyeket kell kerülgetnünk, illetve esetenként felrobbantanunk, hogy bárkánk ne szenvedjen károkat, valamint arra is figyelnünk kell, hogy ne sokat legyünk a zord tengeren, mert Shay akár bele is halhat a hidegbe.

A hajózás kapcsán még érdekesség, hogy egy missziótípusban meg kell védenünk jószágunkat a betolakodóktól, vagyis nagyjából egy olyan szituációban kell helytállnunk, mint amilyenben a korábbi játékokban is részünk volt, csak éppen a szerepek megcserélődnek, tehát mi védekezünk, az MI pedig támad. Ellenfeleinkkel szemben a Morrigan fejleszthető fegyvereivel védekezhetünk hatékonyan: lesz egy golyószóró, valamint  égő olajat is bevethetünk azok ellen, azok oldalt akarnak feljutni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!