A múlt hónapban mutatkozott be Elise, az Assassin’s Creed: Unity történetének egyik fontos szereplője, aki Arnónak köszönhetően tarthatja meg szép fejecskéjét, mert hát szegény lány kénytelen volt a Guillotine alá feküdni valamiért. Eddig nem sokat tudtuk róla, csupán annyit, hogy nemes származású és Templomos. Most azonban Alex Amancio kreatív direktor elárult egyet, s mást róla és helyéről a történetben.

Elise egy független, okos, többrétegű leányzó, aki igencsak jól bánik a karddal és van némi közös múltja Arnóval. Együtt nőttek fel, és egymásba is estek. A gond csak az, hogy hős asszaszinunknak sokáig dunsztja sincs arról, hogy szívszerelme az egész családjával a Templomos Rend oszlopos tagja. Ez a tény sok évődést hoz majd a történetbe, amit leginkább úgy lehet majd leírni, mint a Rómeó és Júlia az Assassin’s Creed környezetében.

„Ezt már egy ideje meg akartuk lépni” – mondta Amancio a Game Informer magazinnak. „S most úgy gondoltuk, a mostani generáció már megérett erre a komolyabb, felnőttesebb sztorira. A szerelmi történeteket mindig nehéz megcsinálni videojátékban, könnyű elrontani. Azzal, hogy Elise Templomos mivolta a karakter magját adja, ez okozza vívódását, elkerülhetjük, hogy a történet B kategóriás vagy unalmas legyen.”

Arno és Elise kapcsolatát fűszerezi a lány apjának halála, ami miatt orgyilkosunk a megváltást, szerelme pedig a bosszút keresi. Utóbbi már csak azért is lesz érdekes, mert Elise apja halála mögött talán maguk a Templomosok állnak – akikhez a lány amúgy igen lojális –, így saját addigi hitével is szembekerül. Végső soron az ő története egy bosszútörténet, amely felfedi annak veszélyeit és azt, hogy meddig mer elmenni a céljáért. Elise ettől függetlenül nem lesz játszható karakter.