Úgy látszik, hogy mindenhova képes beférkőzni a mikrotranzakció nagyon sokak által utált intézménye, a legújabb játék pedig, ahol némi pénz segítségével megkönnyíthetjük a dolgunkat, nem más, mint az Assassin’s Creed: Unity.

Ezt a Ubisoft jelentette be a Gamescom 2014 során tartott prezentációján, ám abba már nem mentek bele, hogyan fog mindez működni, csupán annyit árultak el, hogy gyorsabban fogunk hozzájutni a fejlesztésekhez, nem kell ezekért valamilyen küldetést teljesíteni. A Total Xbox szerint nem fogják túlbonyolítani a dolgot, s a gyakorlatban valószínűleg úgy fog kinézni a dolog, hogy a menüben egy-egy tetszetős új kard, bomba vagy akármi mellett lesz egy összeg, amit odaadhatunk érte cserébe.

A Ubisoft szerint ez beleillik a játékmenetbe, olyan új elemet vagy kockázati tényezőt ugyanis nem építenek be, amiről azt gondolják, hogy nem fog működni, vagy idegen a franchise egészére nézve. A kiadó szerint tehát mindez rendben van, de vajon mit gondolnak a játékosok? Téged zavar, hogy már az Assassin’s Creed: Unityben is lesz mikrotranzakció?