Szokásossá vált, hogy ha jön egy új Assassin’s Creed, akkor az előbb jelenik meg konzolokra és csak később PC-re, de azért a Ubisoft mellett szóljon, hogy az évek alatt a fáziskésés egyre kisebb lett -- s ha lehet hinni a kiadónak, akkor idén már végre tényleg egy időben debütál valamennyi kiadás a legújabb fejezetből.

Úgy bizony, a Ubisoft azt ígéri, hogy az Assassin’s Creed: Unity ugyanakkor fut be PC-re, Xbox One-ra és PS4-re -- na jó, ezt tervezik. „Az a célunk, hogy a játék mind a három platformra egyszerre jelenjen meg. Konkrétumokat még nem tudok mondani a PC-s változatról, csak annyit, a hogy a tervek szerint együtt kerül a boltokba a PS4- és az Xbox One kiadással. Ez a terv, s nem hallottam ennek ellenkezőjét.” -- mondta a játék producere, Lesley Phord-Toy.

Az Assassin’s Creedek egyébként Phord-Toy elmondása szerint azért késnek, mert nem olyan egyszerű PC-re fejleszteni, mint konzolra, utóbbi ugyanis egy fix platform, mindenkinek azonos gépe van, előbbi azonban millió és egy kombinációban létezik, így megnehezítve a konfigurációk minél szélesebb támogatását.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!