Pár nappal ez előtt a semmiből feltűnt egy rejtélyes oldal, a TheSurvivor2299.com mely látszólag a következő Fallout bejelentését vetítette elő. Felületes vizsgálódás után minden klappolt, hiszen az oldal címe, a nukleáris tél említése, a Vault-Tec embléma és a sejtelmes üzenetet továbbító morze-jelek mind azt támasztották alá, hogy tényleg jöhet a Fallout 4, s ez az oldal az első kedvcsináló.

Voltak azonban olyan emberek, akik kételkedtek az oldal hitelességében -- az egyik szkeptikus például össze is írt egy listát, melyben észérvekkel próbálta meggyőzni a túlságosan is optimista rajongókat. Ebben az állt, hogy a domén nem a Bethesdához vagy Zenimaxhoz tartozik, másképpen készült az oldal, mint ahogy azt megszokhattuk, illetve szerinte az egészről süt az, hogy amatőr próbálkozás.

Persze a kételkedőknek nem sokan hittek, ami nem is csoda, hiszen a többség nagyon szeretné már azt, hogy bejelentére kerüljön a várva várt folytatás, így nyilván hallani sem akarják ennek ellenkezőjét -- de aztán jött a Bethesda.

A cég tegnap közölte, hogy nem lesznek kint a VGX rendezvényen, így ne is várjunk tőlük meglepetését, s noha ez a kijelentés lehetett volna egyszerű porhintés, félrevezetés, de az már nem, hogy a TheSurvivor2299.com nem sokkal ezután frissült, mégpedig azzal, hogy az egész csak egy nagy átverés volt. Erről ennyit…

the-survivor-2299-hoax.png