A Nintendo Wii U utáni, NX kódnevű konzoljáról gyakorlatilag semmit nem tudunk, hiszen még a nagy N is elzárkózik minden ezt firtató kérdéstől, így maradnak a találgatások és a pletykák. A legutóbbi az AMD-vel boronálta össze a japánokat.

A neves chipgyártó már tavaly decemberben elárulta, hogy két egyedi építésű chipen is munkálkodnak; az egyik chip ARM, a másik x86 alapú, és valamelyik egy „leendő játékgép” lelke lehet. Az x86-s chipet hozták össze a találgatások a Nintendóval, amelynek tényleg jó lenne elszakadnia a PowerPC alapoktól, és rákeverednie arra az útra, amelyre az Xbox és a PlayStation is lépett, ebben pedig tökéletes partner lehet az AMD.

A szóbeszéd most újabb lendületet kapott, ugyanis a chipgyártó vezető tisztviselője, Lisa Su elhintette, hogy egy harmadik szerződést is megkötöttek, amely milliárd dolláros eladásokat ígér – jegyezzük meg halkan, hogy ez ráférne az AMD-re, hiszen a cég komoly anyagi gondokkal küzd. Egyszóval egy AMD-Nintendo együttműködés igazi win-win szituációt jelentene mindkét fél számára, bár egyrészt nagy kérdés, hogy egy x86 alapú Nintendo NX esetében mi lenne a visszafelé kompatibilitással, másrészt Ivata Szatoru halála azért alaposan átrendezheti a nagy N stratégiáját. Ti mit gondoltok?

Nintendo NX