• A Studio Wildcard fizet a minőségi tartalmat előállító moddereknek
  • A legjobbak legjobbjainak munkái akár hivatalos DLC-be is kerülhetnek

A Studio Wildcard most megmutatja mindenkinek, hogy ők miként képzelik a tehetséges modderek támogatását, mi pedig kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle. Az Ark: Survival Evolved fejlesztői ugyanis úgy döntöttek, hogy havonta kiválasztanak tizenöt ígéretes modot, és a készítőik között kiosztanak 4000 dollárt, hogy folytassák a munkát alkotásukon, csiszoljanak rajta. Egy hónap elteltével eldöntik, hogy tovább támogatják-e a fejlesztést, vagy valaki más veszi át a helyet - persze, ha a tizenötös keret szűknek bizonyul, bővítenek rajta.

Ráadásul - ha hiszünk a Wildcard munkatársainak - a legkiemelkedőbb alkotások akár a jövendő hivatalos DLC-ibe is megtalálhatják útjukat. A végső döntést az arra érdemes jelöltekről a stúdió hozza meg, de a közösségnek is lesz beleszólása egy bizonyos fokig.

Úgy látszik Gabe Newell korábbi ötlete a modderek támogatásáról a másik oldalról is megközelíthető, és nem kell feltétlenül a játékosokra hagyni a támogatást - ugye nem kell emlékeztetnünk senkit, hogy mekkora felhördülést váltott ki a fizetős modok ötlete, mert mégis milyen az, hogy az ingyent elveszik? Aki modderkedik, az vállalja a következményeket és csinálja ingyen! Nehogy már ebből akarjon megélni a lustája... Méghogy munkáért pénzt kérni vagy adni?! Különben is, hova vezetne ez? 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!